03/06/2020
ΓΓΑ | Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 - 21:32

«Αδειάζει» την ΕΠΟ το υφυπουργείο Αθλητισμού

«Ενημερώσαμε ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ πριν προχωρήσει στην κυβερνητική απόφαση για το χρόνο των εκλογών»

Άμεση ήταν η απάντηση του υφυπουργείο Αθλητισμού στην αντίδραση της ΕΠΟ, η οποία κατηγόρησε ουσιαστικά για αφερεγγυότητα τον Λευτέρη Αυγενάκη με αφορμή την απόφαση για μετάθεση των εκλογών για το φθινόπωρο.

Η πλευρά του πολιτικού προϊστάμενου των σπορ αντέδρασε στα όσα υποστήριξε η ΕΠΟ και την… άδειασε λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, υποστηρίζοντας ότι πριν την κυβερνητική απόφαση για το χρόνο των αρχαιρεσιών είχε έρθει σε επικοινωνία τόσο με τη ΦΙΦΑ όσο και με την ΟΥΕΦΑ.

Αναλυτικά η τοποθέτηση - απάντηση της ΓΓΑ είναι η ακόλουθη: «Αποτελεί κυβερνητική απόφαση η σημερινή ανακοίνωση του Υφυπουργείου Αθλητισμού σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών των αθλητικών ομοσπονδιών (το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους). Ομοίως και για τις εκλογές της ΕΠΟ.

Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές ενημερώθηκαν αναλυτικά πριν από τη σχετική ανακοίνωση. Συζητήθηκε, επιπλέον, η εκκρεμότητά τους με τη σύνταξη της Έκθεσης για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που απορρέει από το ‘‘Μνημόνιο Συνεργασίας’’, το οποίο υπέγραψε η ελληνική Κυβέρνηση με τις FIFA και UEFA στις 25/2/2020 στην Αθήνα».

Μοιραστείτε το: