30/09/2020
ΓΓΑ | Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 - 13:56

Πιο αργά: Το φθινόπωρο οι εκλογές στην ΕΠΟ και σε όλες τις Ομοσπονδίες

Όλα πάνε από Σεπτέμβριο και μετά… * Θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση * Τι αναφέρει η ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τις αρχαιρεσίες της ΕΠΟ και όλων των Ομοσπονδιών… Έτσι, όπως ανακοινώθηκε από το υφυπουργείο Αθλητισμού την Πέμπτη (14/5), όλα πάνε για αργότερα και συγκεκριμένα για το φθινόπωρο, αλλά τουλάχιστον θα γίνουν εντός του 2020.

Τόσο οι εκλογές στην ΕΠΟ (επρόκειτο να γίνουν εντός του καλοκαιριού - αρχές Ιουλίου είχε αποφασίσει αρχικά η ΟΥΕΦΑ προ πανδημίας) όσο και στις άλλες αθλητικές ομοσπονδίες μεταφέρονται από Σεπτέμβριο… Μάλιστα θα υπάρξει και άμεση νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα:

 «Από το Υφυπουργείο Αθλητισμού ανακοινώνονται τα εξής:

1) Οι εκλογές των Αθλητικών Ομοσπονδιών διεξάγονται κάθε τέσσερα (4) χρόνια, μόλις ολοκληρωθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, καθιστά αναγκαία τη νομοθετική ρύθμιση για τη διεξαγωγή τους φέτος. Συνεπώς, θα υπάρξει άμεσα νομοθετική ρύθμιση προκειμένου οι εκλογές, για την ανάδειξη νέων Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Αθλητικών Ομοσπονδιών της χώρας μας, να διεξαχθούν το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους.

2) Το ίδιο ισχύει και για τις εκλογές της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Υπενθυμίζεται ότι αναμένεται η ολιστική μελέτη από την UEFA, η οποία συμφωνήθηκε να εκπονηθεί όταν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπέγραψε, τον περασμένο Φεβρουάριο, τη ‘‘Διακήρυξη Προθέσεων’’ με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

3) Για τη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού ολοκληρώνεται, μέχρι το τέλος Μαΐου, το προπαρασκευαστικό στάδιο της εγγραφής του συνόλου των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων της χώρας, που διαθέτουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, στο ‘‘Μητρώο Αθλητικών Φορέων’’, το οποίο δημιουργείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού».

Μοιραστείτε το: