03/06/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 14 Μαΐου 2020 - 21:00

ΕΠΟ κατά Αυγενάκη και επίκληση αυτοδιοίκητου!

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία κατηγορεί τον υφυπουργό Αθλητισμού για πλήρη αθέτηση των συμφωνηθέντων * Ενημερώνει ΦΙΦΑ - ΟΥΕΦΑ

Δεν άρεσε καθόλου στη διοίκηση Γραμμένου της ΕΠΟ η ανακοίνωση του υφυπουργείου Αθλητισμού για καθυστέρηση των αρχαιρεσιών, οι οποίες θα γίνουν το φθινόπωρο και όχι το καλοκαίρι… Έτσι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αντέδρασε, επικαλείται το αυτοδιοίκητο και κατηγορεί ανοιχτά τον Λευτέρη Αυγενάκη για πλήρη αθέτηση των συμφωνηθέντων με τη σημείωση ότι θα ενημερώσει άμεσα για τις εξελίξεις ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ το βράδυ της Πέμπτης (14/5) αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

«Η σημερινή ανακοίνωση της Αθλητικής Ηγεσίας αναφορικά με τον χρόνο διενέργειας της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποτελεί πλήρη αθέτηση των συμφωνηθέντων στις 12 Δεκεμβρίου 2019 στη Νιόν και στις 22 Ιανουαρίου 2020 στην Αθήνα, μεταξύ του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Προέδρου της Ε.Π.Ο., υψηλόβαθμων στελεχών των FIFA και UEFA, των ιδιοκτητών των ΠΑΕ ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, καθώς και του Προέδρου της Super League 1. Η αιφνίδια υπαναχώρηση της Αθλητικής Ηγεσίας εγείρει ερωτηματικά αναφορικά με τη σκοπιμότητά της, πολύ περισσότερο όταν βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση των εμπλεκομένων σχετικά με την επίσπευση των εκλογών της Ε.Π.Ο., κατά τον μήνα Ιούλιο του 2020, αλλά και δεδομένου ότι, τιμώντας τον θεσμικό της ρόλο και τα συμφωνηθέντα, η Ε.Π.Ο. ήδη έχει δρομολογήσει τις εξελίξεις για τη σύγκλιση έκτακτης καταστατικής γενικής συνέλευσης στις αρχές Ιουνίου 2020. Οι διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές έχουν ήδη πληροφορηθεί τη σημερινή αναπάντεχη εξέλιξη, καθώς αφενός παραβιάζονται διεθνείς καταστατικές αρχές του αυτοδιοίκητου του Ποδοσφαίρου και αφετέρου η Αθλητική Ηγεσία εμφανίζεται αίφνης στο διεθνές πεδίο ως αναξιόπιστος εταίρος και συνομιλητής. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σεβόμενη τα Μέλη της, το αυτοδιοίκητό της και το καταστατικό της, θα ενημερώσει άμεσα και αναλυτικά την ηγεσία της FIFA και UEFA για την αιφνίδια υπαναχώρηση της Αθλητικής Ηγεσίας από τα συμπεφωνημένα».

 

Μοιραστείτε το: