22/06/2018
Η στήλη του Απόλλωνα | Τρίτη 16 Μαΐου 2017 - 05:55

Διπλή δικαστική νίκη για τον Δημήτρη Δημητρίου

Απορρίφθηκαν, ως απαράδεκτες, από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών οι αγωγές των Π. Μονεμβασιώτη και ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης κατά του δημοσιογράφου-ιδιοκτήτη του a-sports.gr * «Ηθική δικαίωση και στη μνήμη της Γωγώς Κουμπούνη, γυρίζουμε σελίδα χωρίς ρεβανσισμούς…»

Ένας κύκλος έκλεισε… Ο υπογράφων υπήρξε πάντα ρομαντικός και άκρως συναισθηματικός τύπος, πιστεύοντας αταλάντευτα ότι το δίκαιο σε βάθος χρόνου κερδίζει. Υπό αυτή την έννοια, λοιπόν, δεν υπήρχε από μέρους μου αμφιβολία για την έκβαση της δικαστικής διαμάχης, στην οποία με ενέπλεξε ο Παναγιώτης Μονεμβασιώτης και κατ’ επέκταση η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης πριν από ένα χρόνο. Όταν, δηλαδή, στις 16 Μαΐου 2016 κατέθεταν αγωγές εναντίον μου υποστηρίζοντας ότι έπεσαν θύματα τάχα συκοφαντικής δυσφήμισης μέσω του a-sports.gr ζητώντας αρχικά συνολική χρηματική αποζημίωση 1.100.000 ευρώ, που στη συνέχεια μειώθηκε στις 200.000 ευρώ.

Και οι δύο υποθέσεις συνεκδικάστηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου 2016 στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την ετυμηγορία του δικαστηρίου να αποτελεί αναμφίβολα μια μεγάλη ηθική δικαίωση. Και αυτό, διότι, οι αγωγές τόσο του Π. Μονεμβασιώτη όσο και της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης κατά του δημοσιογράφου-ιδιοκτήτη του a-sports.gr Δημήτρη Δημητρίου απορρίφθηκαν για τυπικούς λόγους, ως απαράδεκτες με τις υπ’ αριθ. 2148/2016 και 2149/2016 σχετικές αποφάσεις.

Για εμένα προσωπικά, όμως, αυτή η διπλή δικαστική νίκη πρωτίστως αποτελεί μια δικαίωση στη μνήμη της συζύγου μου επίσης δημοσιογράφου, Γωγώς Κουμπούνη, η οποία έφυγε από τη ζωή στις 12 Οκτώβρη του 2016. Και είναι κοινό μυστικό ότι αυτές οι αγωγές εναντίον μου τότε έγιναν ως «αντιπερισπασμός» στη μήνυση, που είχε καταθέσει η Γωγώ κατά πρώην συνεργάτη του Π. Μονεμβασιώτη στην «κυανόλευκη» ΠΑΕ για βιαιοπραγία εις βάρος της και για τις οποίες ο δράστης είχε κριθεί ένοχος από τη δικαιοσύνη.

Δεν θα ξεχάσω την ταλαιπωρία, που υπέστη η Γωγώ την προπαραμονή της δίκης εναντίον μου, όταν υποβασταζόμενη (αφού η κατάσταση της υγείας της είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ), πήγε να υπογράψει την ένορκη κατάθεση της για να με υπερασπιστεί μπροστά στο άδικο.

Έτσι, αυτή η διπλή δικαστική νίκη έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για μένα και μόνο αυτό, αφού κατά τα λοιπά η απόφαση δεν μας κάλυψε ούτε καν το σύνολο των δικαστικών εξόδων. Και σε αυτό το σημείο οφείλω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους με στήριξαν σε αυτόν το δικαστικό αγώνα και φυσικά το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας ανήκει στη δικηγόρο μου Κατερίνα Τζαγκαράκη, που με υπομονή, αφοσίωση και γνώση στάθηκε έμπρακτα δίπλα μου από την πρώτη στιγμή.

Σήμερα, όμως, που μοιράζομαι μαζί σας τις αποφάσεις της δικαιοσύνης το ημερολόγιο γράφει 16 Μαΐου 2017 και η πρόθεση μου είναι να μην κοιτάξω πίσω.

Στο a-sports.gr γυρίζουμε σελίδα, χωρίς ρεβανσισμούς και μίση. Προχωράμε μπροστά λοιπόν ευχόμενοι -και- στον ιστορικό Απόλλωνα Σμύρνης καλή πορεία τη νέα σεζόν στη Σούπερ Λίγκα με μοναδική σημείωση ότι οι διοικούντες του τώρα, στην κορυφαία κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, οφείλουν να μάθουν να αποδέχονται σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό την κριτική των δημοσιογράφων, γιατί μοιραία θα ασχολούνται μαζί τους περισσότεροι και περισσότερο.

Δ. Δ.

Μοιραστείτε το: