17/09/2019
editorial | Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 - 22:32

Το αστέρι στη θέση του!

Ένας ύμνος στη δημοσιογράφο Γωγώ Κουμπούνη, στη ψυχή του a-sports.gr, που έφυγε από τη ζωή μια ημέρα πριν κλείσει τα 44 * Ανακοινώσεις από ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ

mits1Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Κακό πράγμα να είσαι δημοσιογράφος και να πρέπει να γράψεις για το χαμό δικού σου ανθρώπου. Μα τι λέω… Πιο δικό σου δεν γίνεται. Της γυναίκας σου, επίσης δημοσιογράφου και της ψυχής του a-sports.gr, της Γωγώς Κουμπούνη. Αλλά και πάλι λάθος σας τα λέω. Η Γωγώ ήταν η δύναμη μου και συνάμα ο άγρυπνος φύλακας άγγελος του site, καθώς είχε την ευθύνη της διόρθωσης - επιμέλειας όλων των κειμένων.

Είμαι πολύ τυχερός που ήμουν μαζί της, αλλά συνάμα και άτυχος γιατί βιώνω την αδικία μιας τέτοιας απώλειας τόσο πρόωρα.

Η Γωγώ ήταν αστέρι και από τις 10.00 το πρωί της Τετάρτης 12 Οκτωβρίου βρίσκεται στη θέση της, στον ουρανό! Και όλα αυτά μια ημέρα πριν από τα γενέθλια της για τη συμπλήρωση 44 χρόνων ζωής. Τραγική ειρωνεία, αλλά έτσι θα «απαντήσουμε» και εμείς. Με χαμόγελο, αλλά και συγκίνηση, στο τελευταίο χειροκρότημα.

Το… πάρτι γενεθλίων της, λοιπόν, είναι προγραμματισμένο για τη 1 το μεσημέρι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω δημόσια τη δεύτερη οικογένεια μας, τους γιατρούς Δανάη Δαλιάνη και Νίκο Κατιρτζόγλου, τους οφείλω πολλά, αλλά και όλους έναν προς έναν τους νοσηλευτές της «Ευρωκλινικής».

Η Γωγώ μας έδειξε το δρόμο, ήταν οδηγός ζωής και έπαιζε με τον καρκίνο μέχρι την τελευταία στιγμή, γιατί αγαπούμε τη ζωή. Και παιδιά προσοχή: Ο καρκίνος δεν είναι… μεταδοτικό νόσημα και ούτε αποτελεί μίασμα, όποιος το έχει. Το λέω για εσάς που εξαφανιστήκατε!

Λυπάμαι για το κακογραμμένο κείμενο, αλλά δεν... Τα δάκρυα στα μάτια ποταμός και αυτός ο κόμπος στο λαιμό με εμποδίζουν.

Είμαι υποχρεωμένος να συνεχίσω και ξέρω ότι από ψηλά η Γωγώ θα με διορθώνει πάντα, ώστε να κάνουμε το κοινό μας όνειρο για το «παιδί μας», το a-sports.gr, πραγματικότητα, ένα από τα κορυφαία ειδησεογραφικά site.

Τέλος, μετά από τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά είμαι πιστεύω σε θέση να αντιλαμβάνομαι σε σημαντικό βαθμό το αληθινό και το ψεύτικο (ή απλά το εκ του… πονηρού - ξέρουν αυτοί) ενδιαφέρον, όπως αυτό εκφράζεται αυτές τις ώρες είτε από τηλέφωνα, μηνύματα και ανακοινώσεις…

Για την απώλεια της Γωγώς Κουμπούνη ανακοινώσεις εξέδωσαν τόσο η ΕΣΗΕΑ όσο και ο ΠΣΑΤ. Σας τις παραθέτουμε αυτούσιες:

ΕΣΗΕΑ: «Έφυγε» η Γωγώ Κουμπούνη

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει με μεγάλη θλίψη το θάνατο της δημοσιογράφου Γεωργίας (Γωγώς) Κουμπούνη, η οποία πέθανε σήμερα το πρωί, έπειτα από μακρόχρονη μάχη με τον καρκίνο. Η άτυχη συνάδελφος θα συμπλήρωνε αύριο το 44ο έτος της ζωής της.

Η Γωγώ Κουμπούνη γεννήθηκε το 1972 στην Αθήνα και, μετά την ολοκλήρωση των λυκειακών σπουδών της, φοίτησε στο Κέντρο Δημοσιογραφικών Σπουδών. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφική της σταδιοδρομία το 1991 στην εφημερίδα ‘‘ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ’’ ενώ στη συνέχεια εργάστηκε στην εφημερίδα ‘‘ΤΑ ΝΕΑ’’ και συγκεκριμένα στο ένθετο ‘‘ΖΩ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ’’, ως ρεπόρτερ. Η πορεία της συνεχίστηκε σε διάφορους εκδοτικούς οίκους, στους οποίους εργάστηκε ως διορθώτρια κειμένων. Από το 2000 μέχρι το 2013 εργάστηκε στην εφημερίδα ‘‘ΒΡΑΔΥΝΗ’’.

Τα τελευταία χρόνια απασχολήθηκε στην αθλητική ενημερωτική ιστοσελίδα a-sports.gr μαζί με τον σύζυγό της, επίσης δημοσιογράφο, Δημήτρη Δημητρίου.

Η αξέχαστη συνάδελφος, της οποίας το νήμα της ζωής κόπηκε τόσο νωρίς, διακρινόταν για την ευγένεια, τον επαγγελματισμό και τη σεμνότητά της, ήταν δε ιδιαίτερα αγαπητή σε όλους τους συναδέλφους της.

Πάντα μαχητική, η Γωγώ Κουμπούνη, δεν κατέθεσε ποτέ τα όπλα και αντιμετώπισε τις αντιξοότητες που συνάντησε από τόσο νεαρή ηλικία, με θάρρος και αξιοθαύμαστη γενναιότητα, αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα αγωνιστικότητας για όλους.

Η κηδεία της Γωγώς Κουμπούνη θα γίνει αύριο Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, στις 13.00, από τον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τον σύζυγό της και τους οικείους της και αποχαιρετά την άξια συνάδελφο, η οποία, στον σύντομο βίο της, υπηρέτησε την δημοσιογραφία με συνέπεια και ευθύνη και είχε τόσα ακόμη να προσφέρει…».

Ο ΠΣΑΤ για την απώλεια της Γωγώς Κουμπούνη

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) ανακοινώνει με πολύ μεγάλη θλίψη το θάνατο της δημοσιογράφου και μέλους του Γεωργίας (Γωγώς) Κουμπούνη, συζύγου του επίσης μέλους του Δημήτρη Δημητρίου που έφυγε από τη ζωή σήμερα (12.10.2016), μετά από μακρόχρονη και άνιση όπως αποδείχτηκε μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν μόλις 44 ετών (τα οποία και θα συμπλήρωνε αύριο) η Γωγώ Κουμπούνη, γεννημένη το 1972 στην Αθήνα, με θητεία στη δημοσιογραφία από το 1991. Εργάστηκε στις εφημερίδες ‘‘ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ’’, ‘‘ΤΑ ΝΕΑ’’ και ‘‘ΒΡΑΔΥΝΗ’’, ενώ τα τελευταία χρόνια μαζί με τον αγαπημένο της σύντροφο και συνάδελφο Δημήτρη Δημητρίου απασχολήθηκε στην αθλητική ιστοσελίδα a-sports.gr.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ αποχαιρετά μια άξια συνάδελφο που όχι μόνο υπηρέτησε τη δημοσιογραφία και το αθλητικό ρεπορτάζ με συνέπεια και ευθύνη, αλλά έδωσε την πιο κρίσιμη μάχη με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια και μαχητικότητα, στοιχεία που τη διέκριναν στο σύντομο, αλλά ιδιαίτερα δημιουργικό βίο της. Δεν κατέθεσε τα όπλα και δεν παραδόθηκε έως την τελευταία στιγμή, δίνοντας σε όλους μας το παράδειγμα της αγωνιστικότητας.

Ταυτόχρονα, συλλυπείται το σύζυγό της Δημήτρη Δημητρίου που πάλεψε και αυτός μαζί της και της συμπαραστάθηκε μέχρι τέλους και τους οικείους της.

Η κηδεία της Γωγώς Κουμπούνη θα γίνει αύριο Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου, στις 13.00, από τον Ι.Ν. Αγίων Θεοδώρων στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών».

Μοιραστείτε το: