04/05/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014 - 21:26

Πετούσε φωτιές, στρογγυλοκάθισε στην κορυφή και περιμένει… (video)

Με σούπερ Μπενίτεζ και εξαιρετικό β' ημίχρονο, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από τη Μυτιλήνη κερδίζοντας 0-5 την Καλλονή

Στην κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά μετά την 4η αγωνιστική βρίσκεται ο Ολυμπιακός ύστερα από το εντυπωσιακό πέρασμά του από τη Μυτιλήνη το βράδυ του Σαββάτου (20/12) για τη 16η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Έχει βέβαια ένα ματς περισσότερο, αλλά πλέον το άγχος… μεταφέρθηκε στον ΠΑΟΚ που αγωνίζεται την Κυριακή (21/12) στη Λιβαδειά.

Μετά από ένα ισορροπημένο α’ μέρος κατά το οποίο η Καλλονή στάθηκε εξαιρετικά και αδίκως με βάση την εικόνα του αγώνα βρισκόταν πίσω στο σκορ, η ομάδα του Μίτσελ μεταμορφώθηκε στο β’ ημίχρονο και πραγματικά πετούσε φωτιές φτάνοντας στο εμφατικό 0-5.

Σε μια έδρα όπου κανένας φιλοξενούμενος δεν είχε σκοράρει μέχρι σήμερα, οι Πειραιώτες πραγματοποίησαν την καλύτερη εδώ και καιρό εμφάνισή τους παίζοντας σαν πρωταθλητές. Για πρωταγωνιστή δεν χρειάζεται να ψάξουμε ιδιαίτερα, καθώς ο Μπενίτεζ ήταν… όλα τα λεφτά στέλνοντας μήνυμα πως αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής.

Με δύο γκολ-ποιήματα, ένα δοκάρι, μία ασίστ και βγάζοντας στο χορτάρι πολλή ενέργεια, ο Παραγουανός ήταν απλώς εκπληκτικός. Ο Μανιάτης έβαλε τις βάσεις της νίκης στο α’ μέρος, ο Ντομίνγκεζ το καθάρισε με εύστοχο πέναλτι στο 63’ και το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Μπουχαλάκης. Στιγμές αποθέωσης και αναγνώρισης από όσους βρίσκονταν στο γήπεδο για τον τεράστιο Ερίκ Αμπνιντάλ, που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην πλούσια καριέρα του.

Ισορροπία στις ευκαιρίες, αποτελεσματικός ο Ολυμπιακός

Με ρόμβο στη μεσαία γραμμή και δίδυμο στην επίθεση τους Μήτρογλου - Μπενίτεζ προσπάθησε να βρει λύσεις ο Μίτσελ ελλείψει εξτρέμ. Η Καλλονή, που αντιπαρέταξε ένα κλασικό 4-2-3-1, μπήκε δυνατά και λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό. Ο Ρομπέρτο όμως δήλωσε παρών και στο 2’ κράτησε απαραβίαστη την εστία του σε σουτ του Μίνγκα μέσα από την περιοχή. Οι δύο ομάδες έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» αποδείχθηκαν πιο αποτελεσματικοί και στη δική τους πρώτη ευκαιρία βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Μαζουακού σέντραρε από αριστερά, ο Μανιάτης που ήρθε από τα χαφ ξεχάστηκε από τους αμυντικούς και με καρφωτή κεφαλιά από κοντά άνοιξε το σκορ στο 11’, με το πρώτο τέρμα που δέχονται οι νησιώτες εντός έδρας. Παρά το γρήγορο γκολ η Καλλονή έδειξε άμεσα σημάδια αντίδρασης και στο 17’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα. Ο Λεοζίνιο έφυγε στην πλάτη της άμυνας και μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Αμπιντάλ τον πίεσε όσο έπρεπε για να μη σημαδέψει σωστά από θέση τετ α τετ.

Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός φρόντισε να ρίξει κάπως το ρυθμό και να τον ελέγξει με τους Ντομίνγκεζ και Κασάμι να κυκλοφορούν σωστά την μπάλα. Οι «ερυθρόλευκοι» ωστόσο δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την αντίπαλη περιοχή απέναντι στην καλά οργανωμένη άμυνα των γηπεδούχων, εκεί που δέσποζε η παρουσία του Αντέτζο. Στις αντεπιθέσεις μάλιστα οι παίκτες του Ματζουράκη ήταν πολύ επικίνδυνοι, με τον Λεοζίνιο να αναγκάζει στο 25’ σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση τον Ρομπέρτο. Τα πολλά ανεβάσματα των Μαζουακού και Ελαμπντελαουί σε συνδυασμό με τις αργές επιστροφές των Πειραιωτών άφηναν πολλούς κενούς χώρους, τους οποίους όμως κάλυπταν με σωστές αντιδράσεις οι Αμπιντάλ και Σιόβας. Η Καλλονή προσπάθησε επίσης να απειλήσει με κάποια μακρινά σουτ των Μανούσου και Πιπίνη, χωρίς όμως επιτυχία. Παρότι δυσκολευόταν να δημιουργήσει, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ, αλλά ο Μήτρογλου στο 40’ σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία αστοχώντας από τη μικρή περιοχή με το κεφάλι.

Όργια από Μπενίτεζ, αποθέωση για Αμπιντάλ

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός έδειξε διάθεση να πετύχει γρήγορα το γκολ με το οποίο θα κλείδωνε το τρίποντο και δεν άργησε να τα καταφέρει. Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πολύ επιθετικά και στο 48’ ο Χογκ απέκρουσε σωτήρια σουτ του Μήτρογλου, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Σιόβας απείλησε με κεφαλιά μετά τα κόρνερ. Οι γηπεδούχοι δεν έβρισκαν απαντήσεις στην επιθετικότητα των παικτών του Μίτσελ, που τους έκλεισαν στην περιοχή και μέχρι το 60’ είχαν περισσότερες τελικές απ’ ό,τι σε όλο το πρώτο 45λεπτο. Ντομίνγκεζ, Μήτρογλου και Κασάμι δεν βρήκαν στόχο με σουτ έξω από την περιοχή, ο Χογκ πραγματοποίησε στο 59’ σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Παραγουανού, αλλά στο 63’ η υπεροχή των φιλοξενούμενων επιβραβεύτηκε. Ο Μήτσιος έδειξε σωστά την άσπρη βούλα μετά από χέρι του Πιπίνη και ο Ντομίνγκεζ έγραψε το 0-2 στο 63’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Η συνέχεια έγινε πολύ απλή για τον Ολυμπιακό, που στο β’ μέρος μεταμορφώθηκε πλήρως και μετά από ένα μέτριο 45λεπτο πάτησε γκάζι και… εξαφανίστηκε

Με την ψυχολογία στα ύψη η ομάδα του Μίτσελ έκανε ό,τι ήθελε στον αγωνιστικό χώρο έχοντας έναν Μπενίτεζ… να τον πιεις στο ποτήρι. Ο Παραγουανός ήταν εξαιρετικός και έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον Μίτσελ πως αξίζει περισσότερο χρόνο συμμετοχής. Τόσο στο 65’ όσο και στο 72’ ο Μπενίτες έκανε εκπληκτικές ατομικές ενέργειες και με άψογα τελειώματα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Χογκ ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 0-4. Η Καλλονή είχε πλέον καταρρεύσει δίχως να μπορεί να προβάλει αντίσταση. Αναμφίβολα το β’ ημίχρονο ήταν το χειρότερο που έχει πραγματοποιήσει στην κατά τα άλλα εξαιρετική της φετινή πορεία. Οι πολλές και σημαντικές απουσίες, ιδιαίτερα στη μεσοαμυντική της γραμμή, τη λύγισαν.

Ο Μπενίτεζ, πάντως, δεν είχε κανένα πρόβλημα να συνεχίσει το σόου του και στο 78’ σέρβιρε την ασίστ στον Μπουχαλάκη, που με ωραίο δυνατό σουτ έγραψε το τελικό 0-5. Ο Παραγουανός μάλιστα στο 90’ είχε δοκάρι μετά από ακόμα μία περίτεχνη ενέργεια.

Το φινάλε όμως ανήκει δικαιωματικά στον Αμπιντάλ. Ο Γάλλος αγωνίστηκε για τελευταία φορά στην καριέρα του και στο τέλος αποθεώθηκε από όλους όσοι βρίσκονταν στο γήπεδο. Οι στιγμές αναγνώρισης ήταν συγκινητικές για έναν παίκτη-στολίδι, που έστω και για λίγο κόσμησε τα ελληνικά γήπεδα.

Διαιτητής ήταν ο Μήτσιος (Ηπείρου) με βοηθούς τους Δημητριάδη (Μακεδονίας), Φραγκιαδάκη. (Δωδεκανήσου).

Κίτρινη: 34’ Πιπίνης.

ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Ματζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Αντέτζο, Χωριανόπουλος (74’ Μπαρέρα), Γιορέντε, Πιπίνης, Καλτσάς, Ναβάρο, Λεοζίνιο, Μανούσος (79’ Ραζάκ), Μίνγκας (74’ Κύπρου).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί (79’ Βούρος), Αμπιντάλ, Σιόβας, Μαζουακού, Εντινγκά, Μανιάτης, Κασάμι (66’ Μπουχαλάκης), Ντομίνγκεζ (71’ Φορτούνης), Μπενίτεζ, Μήτρογλου.

- ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: