29/04/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 23 Αυγούστου 2014 - 21:14

Λυτρωτής «Πετρο-γκολ»... (video)

Ο Αντώνης Πετρόπουλος σκόραρε στο 90'+2 και ο ΟΦΗ ξεκίνησε ιδανικά το πρωτάθλημα, κερδίζοντας 1-0 τον Παναιτωλικό στο «Γεντί Κουλέ»

Ο Αντώνης Πετρόπουλος φημίζεται για την εκτελεστική του δεινότητα και γι' αυτό το λόγο επιλέχθηκε το φετινό καλοκαίρι από τον ΟΦΗ για να καλύψει το κενό του αποχωρήσαντα Θανάση Παπάζογλου.

Ο 28χρονος φορ, λοιπόν, με το... καλημέρα της δεύτερης θητείας του στο «Γεντί Κουλέ» έδωσε τα διαπιστευτήριά του, σκοράροντας στο 90'+2 και χαρίζοντας μια αγχωτική, πλην απόλυτα δίκαιη, νίκη με 1-0 κόντρα στον Παναιτωλικό, για να ξεκινήσει η κρητική ομάδα με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στη νέα σεζόν.

Ο Τζενάρο Γκατούζο, που πανηγύρισε έξαλλα το τέρμα του «Πετρο-γκολ» και αποβλήθηκε από το διαιτητή Τριτσώνη για την... εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να αγκαλιάσει τον παίκτη του, έκανε ιδανικό ντεμπούτο στη Σούπερ Λίγκα, με έναν ΟΦΗ που ήταν εμφανώς ανώτερος και άξιζε να έχει φτάσει πιο άνετα στο τρίποντο.

Στον αντίποδα, οι παίκτες του Μάκη Χάβου «πλήρωσαν» την επιλογή τους να παίξουν για την ισοπαλία, αποδείχθηκαν ιδιαίτερα διστακτικοί επιθετικά και στο τέλος δεν απέφυγαν την ήττα, παρά το γεγονός ότι ο Ράφαελ Μπρακάλι βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και έκανε αρκετές επεμβάσεις.

Κυρίαρχος ο ΟΦΗ, αλλά δεν σκόραρε...

Το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης στο «Γεντί Κουλέ» ανήκε στον ΟΦΗ, που μετά το αναγνωριστικό αρχικό δεκάλεπτο είχε τον απόλυτο έλεγχο και τις ευκαιρίες για να παραβιάσει την εστία του Ράφαελ.

Ωστόσο, οι παίκτες του Τζενάρο Γκατούζο δεν ήταν εύστοχοι, ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού σε δύο περιπτώσεις έδειξε σπουδαία αντανακλαστικά και οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ξεσηκώσουν το ένθερμο κοινό τους.

Από την πλευρά τους, οι Αγρινιώτες περιορίστηκαν ευθύς εξαρχής σε παθητικό ρόλο, δείχνοντας εκ προοιμίου συμβιβασμένοι με την ισοπαλία, αλλά σίγουρα θα περίμενε κανείς να φανερώσουν κάποιες επιθετικές αρετές, κάτι πάντως που δεν συνέβη καθόλου στα πρώτο μισό του αγώνα.

«Μίλησε» ο Πετρόπουλος...

Στην επανάληψη, οι Αγρινιώτες προσπάθησαν να «παγώσουν» τους οπαδούς των Ηρακλειωτών, αλλά στο 50' ο Κάπελ νικήθηκε από τον Λόρια, για να επανέλθουν κατόπιν στην επιθετική τους... ησυχία

Από την άλλη, πάντως, ο ΟΦΗ ναι μεν είχε και πάλι τον πρώτο λόγο στο ματς, ωστόσο με την πάροδο των λεπτών δεν έδειχνε ότι θα μπορούσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ένα καλό σουτ του Ραζάκ ήταν άστοχο στο 56' και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 83' για να απειλήσουν εκ νέου οι «ασπρόμαυροι», αν και ήταν το λάθος της άμυνας του Παναιτωλικού που ανάγκασε τον Ράφαελ να επέμβει σε δύο χρόνους, σταματώντας Περογαμβράκη και Μακρή.

Ο Γκατούζο πέρασε στο παιχνίδι τον Κουτσιανικούλη στο 81', με σκοπό να ανεβάσει την πίεση στα καρέ των «κυανοκίτρινων», όμως η αναμέτρηση δεν φαινόταν ότι θα ξεκολλούσε από το «Χ».

Ωστόσο, ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Πετρόπουλο, που σκόραρε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με το δυνατό συρτό σουτ μετά από πάσα του Περογαμβράκη και οι Ηρακλειώτες χαμογέλασαν στο φινάλε.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Τριτσώνης του Συνδέσμου Αθηνών με βοηθούς τους Καρατζίκα και Τσολάκη από τον ίδιο Σύνδεσμο.

Κίτρινες: 87' Περογαμβράκης - 22' Μαλεζάς, 58' Παπουτσογιαννόπουλος.

OΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Μεϊτέ, Αντελέγιε, Μιλιάζες (81' Κουτσιανικούλης), Aρτόλα (71' Λαμπρόπουλος), Ραζάκ, Μακρής, Στάθης, Πετρόπουλος, Περογαμβράκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κουτρομάνος, Κέβιν, Μαλεζάς, Κούσας, Κόρμπος, Παπουτσογιαννόπουλος (63' Ρουμπουλάκου), Μαρτίνες (90'+2 Θεοδωρίδης), Μύγας (46' Καλογέρης), Κάπελ, Άλβες.

- ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: