02/05/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 - 21:27

Tην πήρε από τα 11 μέτρα!

Μέτριος ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 την ΑΕΚ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιεϊρίνια στο 57' * Δοκάρι οι ηττημένοι με τον Μάνταλο στο 71', που στις καθυστερήσεις έμειναν με εννέα! * Φωνές από τους «κιτρινόμαυρους» για τη διαιτησία * Φάουλ πριν την παράβαση Σιμόες

Δεν την φοβάται καθόλου και της έχει πάρει για τα καλά τον αέρα... Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-0 την ΑΕΚ στην Τούμπα το βράδυ της Κυριακής (12/1) και με 43 βαθμούς παρέμεινε στο -1 από τον πρωτοπόρο της Σούπερ Λίγκας 1 Ολυμπιακό ύστερα από 18 αγωνιστικές.

Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα θα μπορούσε να πει κανείς ότι πήρε τη νίκη ενάντια στους «κιτρινόμαυρους» από... συνήθεια, καθώς σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκε η απόδοσή της, ωστόσο αυτό της αρκούσε για να πάρει το τρίποντο ενάντια στην Ένωση, που κοντεύει να συμπληρώσει δύο χρόνια χωρίς να χαρεί σε ντέρμπι και ειδικά ενάντια στον «Δικέφαλο του Βορρά» δεν τα καταφέρνει με τίποτα.

Στην ΑΕΚ, βέβαια, φωνάζουν για τη διαιτησία του Ισραηλινού Γκρίνφελντ σχετικά με φάουλ του Σβιντέρσκι επί του Βράνιες (κάτι που το ριπλέι το επιβεβαιώνει) λίγο πριν ο Σιμόες ανοήτως τραβήξει τον Βιεϊρίνια και τον ανατρέψει για το πέναλτι που έμελε τελικά να χαρίσει τους τρεις βαθμούς στους «ασπρόμαυρους», ενώ υπάρχουν διαμαρτυρίες και για πέναλτι του Βαρέλα στο 83' (για χέρι μετά από ψαλιδάκι του Βράνιες).

Η ουσία είναι ότι ο Ιταλός Μάσιμο Καρέρα αντιμετώπισε σαν... Ιταλός τεχνικός το ντέρμπι, με πολλή προσήλωση στην άμυνα δηλαδή κι ενώ ήταν φανερό πως ο Ολιβέιρα δεν έπρεπε να μείνει στον πάγκο, με τους φιλοξενούμενους γενικότερα να δείχνουν ότι σεβάστηκαν περισσότερο από ό,τι έπρεπε τον αντίπαλό τους και όφειλαν να δείξουν μεγαλύτερη επιθετικότητα στο παιχνίδι τους, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είχε... βραχυκυκλώσει στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Μια ΑΕΚ που στο φινάλε έμεινε με 9 παίκτες, μια και αποβλήθηκαν μετά το 90' ο Χουλτ και ο Λιβάγια. 

Χαμηλός ρυθμός και φυσιολογικό 0-0...

Χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις κύλησε το α' ημίχρονο, με την ΑΕΚ να πηγαίνει το ματς στο αργό τέμπο που ήθελε και ενώ ήταν πολύ προσεκτική στην ανασταλτική της λειτουργία, πιέζοντας και ψηλά τους αμυντικούς των Θεσσαλονικέων.

Οι «ασπρόμαυροι» είχαν την υπεροχή, αλλά σημαντικές φάσεις δεν μπορούσαν να φτιάξουν ελλείψει καλού ρυθμού, πλην ίσως μίας του Σβιντέρσκι στο 16', με τον Μπάρκα να διώχνει σε κόρνερ.

Ούτε η Ένωση όμως ήταν επικίνδυνη επιθετικά, κάθε άλλο μάλιστα και με τον Ζίβκοβιτς σε ρόλο θεατή, συνεπώς ήταν φυσιολογικό οι δύο αντίπαλοι να πάνε στα αποδυτήρια με το «στείρο» 0-0. 

Κρίθηκε από την άσπρη βούλα...

Στο β' ημίχρονο ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει μετά το πρώτο πεντάλεπτο την πίεσή του προς τα καρέ του Μπάρκα, για να προκύψει το πέναλτι του Σιμόες στον Βιεϊρίνια στο 55' και η εύστοχη εκτέλεση του Πορτογάλου δύο λεπτά αργότερα.

Ο Καρέρα υποχρεωτικά (και άργησε κιόλας) έκανε πιο επιθετικό το σχήμα του με την είσοδο του Ολιβέιρα στο παιχνίδι, ανέβηκε μέτρα η Ένωση, είχε δοκάρι με τον Μάνταλο στο 71' κι άλλη μία σημαντική ευκαιρία με τον Oλιβέιρα στο 80', για να προκύψει στις καθυστερήσεις το διπλό αριθμητικό μειονέκτημα με τις αποβολές των Χουλτ και Λιβάγια.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε νικητές τους Θεσσαλονικείς σε ντέρμπι για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, στους 31 βαθμούς έμειναν οι φιλοξενούμενοι και σταθερά στην 3η θέση.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ισραηλινός Γκρίνφελντ με βοηθούς τους συμπατριώτες του Χασάν και Γιαρκόνι. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο επίσης Ισραηλινός Ραϊνσράιμπερ και βοηθός ο Κωσταράς του Συνδέσμου Αιτωλοακαρνανίας.

Κίτρινες: 82' Μάτος - 42' Λιβάγια, 65' Κρίστιτσιτς.

Kόκκινες: 90'+2 Χουλτ, 90'+5 Λιβάγια.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος, Γιαννούλης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Εσίτι, Μίσιτς, Λημνιός, Βιεϊρίνια (79' Πέλκας), Μπίσεσβαρ (87' Μαουρίσιο), Σβιντέρσκι (74' Άκπομ).

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Mπάρκας, Μπακάκης, Χουλτ, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σαμπανάτζοβιτς (64' Ολιβέιρα), Σιμόες, Κρίστιτσιτς, Βέρντε (83' Γιακουμάκης), Μάνταλος, Λιβάγια.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TOY ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: