02/05/2024
Πρωτάθλημα | Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 - 21:54

Παράσχος - Καρέρα, σημειώσατε 2...

Με γκολ του Γαλανόπουλου, η ΑΕΚ περασε με 0-1 από την έδρα της Ξάνθης στο ντεμπούτο του Ιταλού κόουτς στον πάγκο της * Λίγα πράγματα οι Θρακιώτες, που έπαιζαν με 10 από το 76'

Επαγγελματική νίκη για την ΑΕΚ... Με τον Μάσιμο Καρέρα να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στον πάγκο της, η Ένωση επιβλήθηκε με 0-1 της Ξάνθης στα Πηγάδια το βράδυ του Σαββάτου (14/12).

Χωρίς να εντυπωσιάσουν αλλά όντας ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι «κιτρινόμαυροι» εκμεταλλεύτηκαν την αποβολή του Φασίδη στο 76' και με γκολ του Γαλανόπουλου λίγο πριν από το φινάλε πήραν ρεβάνς για την ήττα στον αγώνα του πρώτου γύρου.

Έτσι, έφτασαν τους 24 βαθμούς και διατηρήθηκαν στην τρίτη θέση της κατάταξης και στο -2 από τον τέταρτο.

Η θρακιώτικη ομάδα στον αντίποδα, στην επιστροφή του Γιώργου Παράσχου στην τεχνική της ηγεσία, περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι παρατάχθηκε χωρίς καθαρό φορ. Μοιραία, λοιπόν, υπέστη τη δεύερη συνεχόμενη ήττα της και έκτη συνολικά στο πρωτάθλημα.

Πολυτιμότερος της ΑΕΚ ήταν ο Χουλτ ενώ διακρίθηκαν και οι Τσιγκρίνσκι, Κρίστιτσιτς και Λιβάγια. Από πλευράς Ξάνθης ξεχώρισε ο Άμπαντ, που ήταν σταθερός παρά το γκολ που δέχθηκε, ενώ καλά τα πήγε όσο αγωνίστηκε και ο Τζουρίτσκοβιτς.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό σε ποιότητα και είχε ελάχιστες φάσεις. Η ΑΕΚ είχε την υπεροχή όμως αδυνατούσε να φτάσει με αξιώσεις στην περιοχή των Ακριτών, που αμύνονταν μαζικά, και ουσιαστικά είχε μόνο δύο καλές στιγμές σε σουτ των Μάνταλου (13') και Λιβάγια (20'). Μετά το 30', οι Ακρίτες άρχισαν να βγαίνουν δειλά, δειλά από το καβούκι τους αλλά δεν απείλησαν καθόλου τον Μπάρκα.

Η Ένωση ξεκίνησε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 46' ο Κρίστιτςιτς είδε τον Άμπαντ να εξουδετερώνει το σουτ του ενώ στο 62' η Ξάνθη είχε την πρώτη και μοναδική αξιόλογη στιγμή της στο παιχνίδι με τον Σόσα να σουτάρει πάνω από τα δοκάρια. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ζαχαριάδης υπέδειξε πέναλτι υπέρ του Χουλτ όμως τελικά πήρε την απόφασή του πίσω κάνοντας χρήση του VAR. Και είχε δίκιο καθώς ο αριστερός μπακ της Ένωσης έπεσε μόνος του. Στο 76' οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν, με τον Φασίδη να αντικρίζει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να παίρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια. Αγωνιζόμενος πλέον με παίκτη παραπάνω, ο Δικέφαλος» ανέβασε την επιθετικότητα και με υπομονή έψαξε το γκολ. Και αφού στο 83' ο Λιβάγια δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άμπαντ, ήρθε στο 84' ο Γαλανόπουλος με ένα ξερό σουτ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το τελικό 0-1.

Διαιτητής ήταν ο Ζαχαριάδης (Μακεδονίας), με βοηθούς τους Πάτρας (Μακεδονίας) και Αϊναλής (Μακεδονίας). Υπεύθυνος VAR ήταν ο Τζοβάρας (Φθιώτιδας) και AVAR ο Καλαμπόκης (Αιτωλοακαρνανίας). Τέταρτος ήταν ο Καραντώνης (Ημαθίας).

Κίτρινες: 42' Τζουρίτσκοβιτς, 51' Μπαριέντος, 58' Καμαρά, 72', 76' Φασίδης, 89' Στάρτζεον - 63' Σβάρνας

Κόκκινες: 76' Φασίδης

ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Άμπαντ, Καρασαλίδης, Μαλεζάς, Λισγάρας (87' Εντουάρντο), Φασίδης, Σόσα, Καμαρά, Κοβάσεβιτς, Τζουρίτσκοβιτς (73' Ντε Αμορίμ), Μπαριέντος (81' Τερκί), Στάρτζεον.

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Μπάρκας, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας (80' Βέρντε), Μπακάκης, Χουλτ, Γαλανόπουλος, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος, Λιβάγια (88' Σιμόες), Ολιβέιρα (90+2' Γιακουμάκης).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: