26/04/2024
Πρωταθλήματα Υποδομών | Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 - 14:56

Μόνιμοι πρωταθλητές οι Έφηβοι του Θρύλου

Η Κ17 του Ολυμπιακού νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στον τελικό του πρωταθλήματος, χάρη σε ένα γκολ του Ντότη στο 49'

Πρωταθλητές Ελλάδος για τη σεζόν 2018-2019 είναι από τη Μ. Πέμπτη (25/4) οι Έφηβοι του Ολυμπιακού, καθώς νίκησαν τον ΠΑΟΚ με 1-0 στον τελικό του Φάιναλ-4 του Αγρινίου.

Αυτός ήταν ο έκτος τίτλος και τρίτος συνεχόμενος στην ιστορία της «ερυθρόλευκης» Κ17 η οποία χτίζει πλέον τη δική της αυτοκρατορία.

Οι παίκτες του Δημήτρη Μαυρογενίδη ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, δεν απειλήθηκαν από τους Θεσσαλονικείς και κατέκτησαν δίκαια το τρόπαιο.

Μέχρι το 20', ο ΠΑΟΚ είχε μία μικρή υπεροχή χωρίς, πάντως, να μπορεί να πλησιάσει με αξιώσεις στα καρέ του Τζολάκη. Στη συνέχεια οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τα ηνία, «βραχυκύλωσαν» τους αντιπάλους τους και είχαν τρεις σημαντικές σημαντικές ευκαιρίες. Στο 24' ο Μπαλωμένος είπε «όχι» στο σουτ του Κεραμίδα, στο 33' αντέδρασε σωστά και στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σαπουντζή ενώ στο 36' ο Λιάτσος αστόχησε από διαγώνια θέση στην περιοχή.

Νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο οι «ερυθρόλευκοι» ευτυχησαν να ανοίξουν το σκορ καθώς στο 49' ο Ντότης έκανε ένα σουτ εκτός περιοχής, η μπάλα βρήκε στον Παναγιώτου, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, βγήκε μπροστά αναζητώντας το γκολ της ισοφαρίσης ωστόσο αντιμετώπιζαν μεγάλες δυσκολίες κόντρα στην αντίπαλη άμυνα. Μάλιστα στις καθυστερήσεις θα μπορούσαν να δεχθούν και δεύτερο γκολ αν Γεωργακόπουλος και Κατσαβάκης δεν αστοχούσαν από πλεονεκτική θέση.

Διαιτητής ήταν ο Ανδριανός, με βοηθούς τους Οικονόμου και Κακαφώνης και τέταρτο τον Φωκά. Όλοι τους του Συνδέσμου Αχαΐας.

ΠΑΟΚ (Αλέξης Αλεξιάδης): Μπαλωμένος, Κιτσάκης (52' Πιπιλιάρης), Αβεντισιάν, Κουλιεράκης, Παναγιώτου, Καραμπέρης (66' Ντάικο), Τσοπούρογλου, Γροσδής, Γκορντεζιάνι (87' Θεοδωρίδης), Τζόλης, Καράκουτης (66' Κωνσταντέλιας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δημήτρης Μαυρογενίδης): Τζολάκης, Τσαβός, Κεραμίδας, Ασλανίδης, Κατσογιάννης, Γούλας, Κατσαβάκης, Σαπουντζής (82' Μούκα), Σουρλής (90+1' Σταμούλης), Ντότης, Λιάτσος (58' Αρσενίδης).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: