01/06/2023
ΠΑΟΚ | Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 - 18:09

ΠΑΟΚ: «Δεν μπορεί να κάνει κατάχρηση του ρόλου του ο Μαρινάκης...»

Και οι «ασπρόμαυροι» δεν θέλουν να ακούν για Κλάτενμπεργκ

Μετά την ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ επιτέθηκε στον Βαγγέλη Μαρινάκη, βλέποντας με τη σειρά του εμπλοκή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ στο θέμα της έλευσης ξένων ελίτ διαιτητών για τη συνέχεια των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας 1.

Στη δική τους ανακοίνωση τη Δευτέρα (20/3) οι «κιτρινόμαυροι» κατηγορούν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για κατάχρηση του ρόλου του ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας 1, προσθέτοντας ότι δεν είχαν δώσει το «οκ» για να βγει η ανακοίνωση της Λίγκας και πως είναι αντίθετοι σε οποιαδήποτε εμπλοκή του Κλάτενμπεργκ.

Αναλυτικά: «Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζει με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεσή της στην σημερινή ανακοίνωση της Stoiximan Super League, σχετικά με την εμπλοκή της στον ορισμό των διαιτητών των Play Offs. Παρότι είμαστε μέλος του συνεταιρισμού και ενδιαφερόμαστε ιδιαιτέρως για την ισονομία στους αγώνες που απομένουν, ούτε ενημερωθήκαμε, ούτε συμφωνούμε να έχει την παραμικρή εμπλοκή -και μάλιστα από το παράθυρο- στην επιλογή διαιτητών ο κ. Κλάτενμπεργκ. Συμφωνήσαμε και εμμένουμε ότι οι διαιτητές των κρίσιμων εναπομείναντων αγώνων, πρέπει να είναι υψηλού επιπέδου. Κάθε απόφαση επ´αυτού ωστόσο, ανήκει στην επιτροπή επαγγελματικού ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, η οποία μόνο μπορεί να συνεδριάσει και να αποφασίσει επί του αιτήματος να έχει εμπλοκή η Stoiximan Super League στην επιλογή διαιτητών.

Μόνη υπεύθυνη για την επιλογή διαιτητών είναι η ΚΕΔ και οι μόνοι εξωγενείς παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν το έργο της, είναι η UEFA και η επιτροπή διαιτησίας της. Σε καμία περίπτωση η Stoiximan Super League που ανέκαθεν διοικείται από Πρόεδρο ή στέλεχος ομάδας, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα μεροληψίας, ειδικά όταν η ομάδα αυτή είναι διεκδικήτρια του πρωταθλήματος.

Ο κ. Μαρινάκης μπορεί να κάνει όσες συναντήσεις θεωρεί σωστές για να προασπίσει τα συμφέροντα της ομάδας του, ως Πρόεδρος του Ολυμπιακού, ωστόσο δεν μπορεί να κάνει κατάχρηση του ρόλου του ως Προέδρου του συνεταιρισμού όλων των ομάδων, χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΔΣ της Stoiximan Super League».

Μοιραστείτε το: