15/06/2024
ΑΕΚ | Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023 - 17:41

ΑΕΚ: «Κανένας ορισμός διαιτητών με εμπλοκή Κλάτενμπεργκ...»

Πυρά κατά Μαρινάκη από τους «κιτρινόμαυρους»

Ανακοίνωση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη εξέδωσε η ΑΕΚ τη Δευτέρα (20/3) με αφορμή την αντίστοιχη ανακοίνωση που έβγαλε η Σούπερ Λίγκα 1 για τη συνάντηση του προέδρου της Λίγκας και διοικητικού ηγέτη του Ολυμπιακού με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκο.

Οι «κιτρινόμαυροι» κατηγορούν τον επικεφαλής του συνεταιρισμού ότι κοιτά τα συμφέροντα των Πειραιωτών και το κάνει αυτό μέσω της θεσμικής του ιδιότητας, υποστηρίζοντας ότι θέλει να εμπλέξει στον ορισμό ξένων διαιτητών για τη συνέχεια των πλέι οφ τον πρώην αρχιδιαιτητή Μαρκ Κλάτενμπεργκ, για τον οποίο είναι γνωστό ότι στην Ένωση δεν τρέφουν και τα καλύτερα αισθήματα.

Αναλυτικά: «Για ακόμα μία φορά το τελευταίο διάστημα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός χρησιμοποιεί τον θεσμικό του ρόλο ως πρόεδρος της Super League για να επιβάλλει τις επιδιώξεις της ομάδας του.

Χωρίς καμία εξουσιοδότηση από τις ΠΑΕ της Super League 1, χωρίς καν να ενημερώσει για την πρόθεσή του, ο κ. Μαρινάκης πήγε στα γραφεία της ΕΠΟ ως πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, συνοδευόμενος μάλιστα από τον αντιπρόεδρό του, και όχι ως εκπρόσωπος του Συνεταιρισμού.

Μετά το τέλος της συνάντησης με τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο, προχώρησε και πάλι χωρίς να ενημερώσει τον Συνεταιρισμό σε ανακοίνωση ως πρόεδρος της Λίγκας αυτή την φορά. Σε αυτήν ισχυρίζεται ουσιαστικά πως συμφώνησε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να του φέρνει διαιτητές της επιλογής του μέσω του γνωστού και μη εξαιρετέου Κλάτενμπεργκ!

Από την πλευρά μας, εκφράζουμε ακόμα μία φορά την έντονη ενόχληση μας για την απόλυτη απαξίωση της Super League από τις τακτικές του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, που χρησιμοποιεί τον Συνεταιρισμό ως όχημα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ομάδας του.

Υπενθυμίζουμε πως η Super League αιτήθηκε ομόφωνα στην ΕΠΟ τον ορισμό διαιτητών UEFA Elite στους αγώνες των play offs εφόσον βέβαια αυτό είναι εφικτό και εφόσον η σχετική διαδικασία διεξάγεται θεσμικά και σύννομα από το αρμόδιο όργανο της ομοσπονδίας. Δηλαδή με την απόλυτη ευθύνη της ΚΕΔ, όπως προβλέπεται κανονιστικά. Και φυσικά όχι με ευθύνη ή οποιαδήποτε συμμετοχή του Κλάτενμπεργκ.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ τονίζει και πάλι πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχθεί οποιαδήποτε εξωθεσμική διαδικασία στην επιλογή και τον ορισμό διαιτητών, πόσο μάλλον όταν σε αυτή επιχειρεί με κάθε τρόπο να εμπλακεί ο Ολυμπιακός και ο ευνοούμενός του, Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ό,τι άλλο έχουμε να πούμε, θα το πούμε στην σύσκεψη των επικεφαλής των ΠΑΕ που διεκδικούν το πρωτάθλημα με τις ΕΠΟ-ΚΕΔ την προσεχή Δευτέρα 27/3».

Μοιραστείτε το: