23/06/2021
ΓΓΑ | Τρίτη 7 Ιουλίου 2020 - 22:58

Έγινε αυτό που ήθελε η SL1, υποχρεωτικά σε μόνιμη βάση τα τεστ κορωνοϊού πριν από κάθε ματς

Επικαιροποιήθηκε από τη ΓΓΑ το υγειονομικό πρωτόκολλο

To πρόσφατο κρούσμα κορωνοϊού σε παίκτη της Ξάνθης έφερε κινητοποίηση τόσο στις ομάδες της Σούπερ Λίγκας 1 όσο και στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με τα τεστ για την covid-19 να γίνονται υποχρεωτικά σε μόνιμη βάση πριν από κάθε αγώνα, όπως γνωστοποιήθηκε την Τρίτη (7/7).

Ήταν κάτι που είχε αποφασιστεί ομόφωνα στο πρόσφατο Δ.Σ. με τηλεδιάσκεψη της SL1, με τη ΓΓΑ να επικαιροποιεί το υγειονομικό πρωτόκολλο και αυτό σημαίνει ότι οι έλεγχοι θα πρέπει να διεξάγονται δύο ημέρες πριν τις αναμετρήσεις, προκειμένου να έχουν γίνει εγκαίρως γνωστά τα αποτελέσματα.

Στο https://www.gov.gr/έχει αναρτηθεί το επικαιροποιημένο υγειονομικό πρωτόκολλο και στην παράγραφο 2 των Βασικών Αρχών επί του θέματος τονίζονται τα εξής: «Η διενέργεια των εξετάσεων και ειδικά του μοριακού τεστ (real time RT-PCR) είναι υποχρεωτική μία φορά την εβδομάδα για τους ποδοσφαιριστές, τους αξιωματούχους αγώνα, το προπονητικό προσωπικό και το προσωπικό της ομάδας, ενώ ιδανικά, τα τεστ θα πρέπει να πραγματοποιούνται όσο το δυνατό πιο κοντά στην ημέρα τέλεσης του αγώνα.

Οι γιατροί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την τήρηση του αρχείου των εξετάσεων που έχουν διενεργηθεί για λογαριασμό της Π.Α.Ε. και να τα προσκομίσουν στη Διοργανώτρια Αρχή. Ανάλογα με τα αποτελέσματα των εξετάσεων, σε περίπτωση θετικού κρούσματος ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμόδιων φορέων για θέματα υγείας, ενώ σε περίπτωση αρνητικού κρούσματος θα μπορούν να λάβουν μέρος στους αγώνες».

Μοιραστείτε το: