25/06/2021
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 1 Αυγούστου 2019 - 17:26

Το φτάνουν μέχρι τον πρωθυπουργό στη Σούπερ Λίγκα 2!

Επίσημο «όχι» στο τσεκούρι των προτάσεων Δρόσου για τα τηλεοπτικά * Επιστολή με κοινοποίηση σε Μητσοτάκη, Σταϊκούρα, Αυγενάκη * «Ανέφικτη η διεξαγωγή του πρωταθλήματος, για την οποία θα φέρετε την αποκλειστική ευθύνη», αναφέρεται στην απάντηση προς την διοίκηση της Δημόσιας Τηλεόρασης *Αναβολή Δ.Σ.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Σούπερ Λίγκα 2 αναφορικά με το «καυτό» ζήτημα των τηλεοπτικών της σε σχέση με τα συμφωνηθέντα από πέρσι, που στάθηκαν και η αφορμή για να δημιουργεί η εν λόγω κατηγορία.

Μετά την πρόταση για… τσεκούρι της τάξης του 60% από τον υπηρεσιακό -πια- διευθύνων σύμβουλο της ΕΡΤ, Γιάννη Δρόσο, ήρθε και το επίσημο «όχι» από τη διοργανώτρια του πρωταθλήματος της δεύτερης κατηγορίας και το a-sports.gr έχει όλο το ρεπορτάζ.

Ο διοικητικός φορέας της Σούπερ Λίγκας 2 έστειλε επιστολή στον Δρόσο την Πέμπτη (1/8), με κοινοποίηση προς ενημέρωση ακόμα και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, όπως και τον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη με την οποία δεν δέχονται την αθέτηση της συμφωνίας, που υπάρχει με προσύμφωνο από την προηγούμενη κυβέρνηση για το τηλεοπτικό συμβόλαιο.

Η επιστολή, που φέρει την υπογραφή του προέδρου της Σούπερ Λίγκας 2, Λεωνίδα Λεουτσάκου επισημαίνει ότι η διοργανώτρια προχώρησε σε όλα τα προαπαιτούμενα που είχαν ζητηθεί και θα πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα.

«Σας καλούμε να προβείτε το συντομότερο δυνατό σε πρόσκλήση μας για την υπογραφή του οριστικού κειμένου της Σύμβασης, σύμφωνα με τα συμπεφωνημένα (ήτοι, καταβολή ποσού 1.500.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ σε έκαστη εκ των τριών ομάδων: ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ και ποσού 850.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ σε έκαστη εκ των λοιπών εννέα ομάδων που θα συμμετάσχουν στη SUPERLEAGUE 2). Σε διαφορετική περίπτωση, οι ομάδες της SuperLeague 2, στο σύνολο τους, δηλώνουν πλέον απερίφραστα και με σαφή τρόπο ότι η διεξαγωγή του πρωταθλήματος καθίσταται πλέον ανέφικτη, γεγονός για το οποίο φέρετε αποκλειστική ευθύνη», αναφέρει χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της η επιστολή της Σούπερ Λίγκας 2 στη διοίκηση της ΕΡΤ.

Να σημειωθεί ότι μετά από αυτή την εξέλιξη στη SL2 αποφάσισαν, παράλληλα, να αναβάλλουν το προγραμματισμένο για την Παρασκευή 2 Αυγούστου Δ.Σ. και αναμένουν την απάντηση της ΕΡΤ και της κυβέρνησης γενικότερα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Σας ενημερώνουμε ότι η προγραμματισμένη για την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ώρα 12.00 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2 ματαιώνεται». 

Μοιραστείτε το: