26/04/2024
Εθνικές ομάδες | Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021 - 23:37

Εθνική μιζέρια, επικίνδυνος Φαν'τ Σιπ...

Η Ελλάδα με μηδέν ευκαιρίες προηγήθηκε χάρη σε αυτογκόλ αλλά, επειδή μόνο από τύχη δεν πας πουθενά, ισοφαρίστηκε στο τελικό 1-1 με τη Γεωργία στην Τούμπα * Τεράστιες οι ευθυνες του Ολλανδού κόουτς για την επιθετική ανυπαρξία και τη λανθασμένη τακτική της «γαλανόλευκης»

Σκέτη απογοήτευση... Πισωγύρισμα ολκής έκανε το βράδυ της Τετάρτης (31/3) η Ελλάδα καθώς αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 με τη Γεωργία στην Τούμπα, για την 3η αγωνιστική του 2ου ομίλου των προκριματικών του Μουντιάλ του 2022.

Μετά το σπουδαίο αποτέλεσμα επί της Ισπανίας, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα χρειαζόταν το τρίποντο προκειμένου να μην πάει στράφι η προσπάθειά του και να κάνει ακόμα ένα βήμα για την πρόκριση στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Ωστόσο, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων και πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων δύο πολύτιμους βαθμούς. Η «γαλανόλευκη» προηγήθηκε με αυτογκόλ του Κακαμπάτζε στο 76' αλλά δύο λεπτά αργότερα ο Κβαρατσκέλια ισοφάρισε, τιμωρώντας μια αδράνεια της άμυνας. Θα μπορούσε μάλιστα ακόμα και να χάσει και το ματς καθώς οι Γεωργιανοί έχασαν ευκαιρία και για δεύτερο γκολ.

Η Ελλάδα παρουσιάστηκε άγευστη, άχρωμη και άοσμη και την ευθύνη την έχει ο Τζον Φαν'τ Σιπ ο οποίος παρέταξε μία ομάδα εντελώς ασύνδετη και ακίνδυνη. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι είχε μόλις μία κλασική ευκαιρία σε όλο το παιχνίδι τα λέει όλα...

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η ομάδα του Βίλι Σανιόλ ήταν καλά στημένη, περιορίζοντας στο έπακρο τους δημιουργικούς μέσους των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα ο Παυλίδης να είναι αποκομμένος από το υπόλοιπο σύνολο.

Ο Ολλανδός κόουτς προσπάθησε να ανακατέψει την τράπουλα στο δεύτερο ημίχρονο με τις αλλαγές των Λημνιού, Μασούρα και Γιακουμάκη που όμως δεν πρόσφεραν το παραμικρό. Στα μείον και η μη χρησιμοποίηση του Σιώπη πολύ νωρίτερα από το 87' όταν και μπήκε στο παιχνίδι. Ο μέσος της Αλάνιασπορ, που ήταν ο κορυφαίος στην Ισπανία σβήνοντας τον Πέδρι, σίγουρα θα έδινε πολλές λύσεις στο μαρκάρισμα του «δαίμονα» Κβαρατσκέλια.

Η Ελλάδα μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με διάθεση να πιέσει ψηλά και να παίξει από τα άκρα όταν είχε την κατοχή. Μάλιστα, στο 8' έφτασε πολύ κοντά στο γκολ όταν ο Τζόλης δέχθηκε την πάσα του Γιαννούλη αλλά αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Μετά το 25' οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν, πήραν μέτρα και στο 28' απείλησαν... Ο Κβαρατσκέλια πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του μέσα στην «γαλανόλευκη» περιοχή, σούταρε αλλά ο Τζαβέλλας με αυτοθυσία έκοψε. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ανήκε στους γηπεδούχους, με τον Φορτούνη να κάνει την κεφαλιά στο 38' και τον Λόρια να μπλοκάρει.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν χειρότερο από το πρώτο σε ό,τι έχει να κάνει με την εικόνα της Ελλάδας... Οι Γεωργιανοί είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, κυκλοφορώντας με άνεση τη μπάλα, απέναντι στους εκτός τόπου και χρόνου διεθνείς. Και αφού στο 68' το φάουλ του Αμπουρτζάνια εξουδετερώθηκε από τον Βλαχοδήμο, στο 76' από το πουθενά η τύχη χαμογέλασε στους γηπεδούχους. Ο Κακαμπάτζε προσπάθησε να διώξει μία σέντρα του Λημνιού αλλά έκανε... στραβοκλωτσιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Λόρια για το 1-0. Στην αμέσως επόμενη φάση όμως η ελληνική άμυνα έπαθε μπλακ άουτ και ο Κβαρατσκέλια με σουτ σκόραρε για το 1-1. Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν δύσκολα για τους παίκτες του Τζον Φαν'τ Σιπ καθώς κάθισαν πίσω και στο 86' κινδύνευσαν όταν ο Κανκάβα δοκίμασε ένα σουτ αλλά ο Βλαχοδήμος απέκρουσε δύσκολα.

Δύσκολα βρίσκεις κάποιον που έκανε τη διαφορά από την Ελλάδα, σε ένα τόσο κακό παιχνίδι... Ο Γιαννούλης, πάντως, έδειξε να προσπαθεί περισσότερο από όλους κάνοντας καλή δουλειά ανασταλτικά ενώ είχε και αρκετά ανεβάσματα. Επίσης, καλά τα πήγε και ο Τζαβέλλας κερδίζοντας αρκετές μονομαχίες στα μετόπισθεν.

Από πλευράς φιλοξενούμενων, ο Κβαρατσκέλια ήταν ο πολυτιμότερος. Εκτός από το γκολ που πέτυχε, το next bing thing του γεωργιανού έκανε άνω κάτω την ελληνική άμυνα όποτε του δινόταν η ευκαιρία. Από εκεί και πέρα, εξαιρετικός ήταν και ο Κανκάβα ενώ θετική και με πολλά τρεξίματα ήταν και η παρουσία του Κιτεϊσβίλι.

Διαιτητής ήταν ο Μαρτσίνιακ (Πολωνία), με βοηθούς τους Σοκολνίτσκι (Πολωνία) και Μπόνιεκ (Πολωνία). Τέταρτος ήταν ο Γκιλ (Πολωνία).

Κίτρινες: 59' Φορτούνης, 67' Κυρ. Παπαδόπουλος, 71' Γιακουμάκης, 80' Ζέκα - 15' Αμπουρτζάνια, 62' Κιτεϊσβίλι, 90+1' Κανκάβα

ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν'τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Μπακάκης (42' Μαυρίας), Κυρ. Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Μπουχαλάκης (87' Σιώπης), Ζέκα, Τζόλης (46' Λημνιός), Φορτούνης, Μπακασέτας (70' Μασούρας), Παυλίδης (70' Γιακουμάκης).

ΓΕΩΡΓΙΑ (Βίλι Σανιόλ): Λόρια, Κακαμπάτζε, Ντβάλι, Κάσια, Γκιορμπελίτζε, Κανκάβα, Αμπουρτζάνια (74' Γκβίλια), Λομπχανίτζε (84' Τζιγκαούρι), Κβαρατσκέλια, Κιτεϊσβίλι (84' Κβεκβεσκίρι), Ζιβζιβάτζε (63' Κβιλιτάια).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE

Μοιραστείτε το: