28/03/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 7 Μαρτίου 2021 - 21:27

Τα χάλασε στο τέλος ο Άρης και διέσωσε τον ΠΑΟΚ

Δικό τους παιχνίδι άφησαν οι «κίτρινοι», που από 0-2 με γκολ στο 87' και το 90'+4 έγινε 2-2 από τους «ασπρόμαυρους» μέσα στην Τούμπα * Πολύ αυστηρό το πέναλτι της ισοφάρισης * Οδυνηρή οπισθοχώρηση από τους φιλοξενούμενους

To λες και χαρακίρι... Ο Άρης ήταν πολύ κοντά στο να πάρει μεγάλο διπλό το βράδυ της Κυριακής (7/3) στην Τούμπα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ έληξε στο ισόπαλο 2-2 για την 25η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 1.

Οι «κίτρινοι» προηγούνταν με 0-2 έως το 87', αλλά πλήρωσαν το ότι οπισθοχώρησαν υπερβολικά κι έγινε η ζημιά στο φινάλε, αν και φωνάζουν για το πολύ αυστηρό πέναλτι που δόθηκε εις βάρος του Μπουσέ, για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Βιεϊρίνια και να αποφύγει την οδυνηρή ήττα ο «Δικέφαλος του Βορρά».

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου, λοιπόν, αδίκησε τον εαυτό της, καθώς έκανε ένα σχεδόν υποδειγματικό παιχνίδι μέχρι το σημείο που κλείστηκε στα καρέ της, λειτουργώντας άριστα στο ανασταλτικό κομμάτι και «χτυπώντας» σε καίρια σημεία στην επίθεση.

Ωστόσο, τα έκαναν όλα λάθος στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι και δεν μπόρεσαν να πανηγυρίσουν τη νίκη, αν και με 48 βαθμούς διατήρησαν το +1 από τους «ασπρόμαυρους» σε 2η και 3η θέση αντίστοιχα.

Ο Μαντσίνι ήταν ο κορυφαίος του Άρη, με Γκάμα, Μπερτόγλιο και Σούντγκρεν στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων, ενώ από πλευράς της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία ξεχώρισαν ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς και ο Βιεϊρίνια, αλλά ο mvp εντέλει ήταν ο Ίνγκασον, αφού αυτός μείωσε αρχικά και κέρδισε εν συνεχεία το πέναλτι της ισοφάρισης. 

«Αυτοκτόνησε» ο Άρης...

O Άρης ήταν από τα πρώτα λεπτά η ομάδα που είχε σαφή αγωνιστικό προσανατολισμό στο ντέρμπι, όντας πολύ προσεκτικός στην αμυντική του συμπεριφορά και με καλές αλληλοκαλύψεις, ενώ ήταν και πολύ επικίνδυνος στην επίθεση.

Έτσι, έμοιαζε φυσιολογικό ότι στο 26' ο Μπερτόγλιο άνοιξε το σκορ μετά από κακή αντίδραση του Ζίβκοβιτς σε σουτ του Γκάμα, με τον ΠΑΟΚ να αντιδρά σπασμωδικά και να προσπαθεί με την ατομική ποιότητα των παικτών του να βρει κάποια απάντηση.

Με Καγκάβα και Ουάρντα εκτός κλίματος ο Γκαρσία θέλησε να αλλάξει την κατάσταση με την έναρξη του β' ημιχρόνου χρησιμοποιώντας τον Σβιντέρσκι στο πλάι του Κρμέντσικ, αλλά και πάλι οι «ασπρόμαυροι» δεν είχαν ορθολογικό τρόπο για να αντιδράσουν.

Και σε μια αντεπίθεση στο 69' ο Μάνος ήταν αυτός που σκόραρε για το 0-2, με τους «κίτρινους» να έδειχναν έτοιμοι να δώσουν μεγάλη χαρά στους οπαδούς τους.

Ωστόσο, σαν να... φοβήθηκαν να κερδίσουν και οι γηπεδούχοι με συνεχόμενα γεμίσματα βρήκαν αρχικά το 1-2 με τον Ίνγκασον και ισοφάρισαν εντέλει με το πέναλτι του Βιεϊρίνια.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Πολωνός Μαρτσίνιακ, που πέρα από το πέναλτι στο φινάλε έκανε δεδομένα λάθος στο 77' και τον γλίτωσε το VAR για ανατροπή στον Αντρίγια Ζίβκοβιτς που δεν υπήρχε κι ενώ είχε δώσει αρχικά την εσχάτη των ποινών για τον ΠΑΟΚ, με βοηθούς τους συμπατριώτες του Σοκολνίτσκι και Λίστιεβιτς. Υπεύθυνος διαιτητής VAR ήταν ο επίσης Πολωνός Γκιλ και βοηθός ο Μωυσιάδης του Συνδέσμου Ηπείρου.

Κίτρινες: 12' Α. Ζίβκοβιτς, 50' Σβαμπ, 89' Κρμέντσικ - 81' Μαντσίνι.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (80' Μπάμπα), Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Βαρέλα, Τσιγγάρας, Σβαμπ (80' Ελ Καντουρί), Α. Ζίβκοβιτς, Ουάρντα, Καγκάβα (46' Σβιντέρσκι), Κρμέντσικ.

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Μπουσέ, Σούντγκρεν, Σάκιτς, Ρόουζ, Δεληζήσης, Τζέγκο, Σάσα (86' Μπεναλουάν), Μπρούνο (55' Μάνος), Γκάμα (71' Κάτσε), Μπερτόγλιο (71' Σαντέ Σίλβα), Μαντσίνι (86' Γκάνεα).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: