24/04/2024
Πρωτάθλημα | Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021 - 16:45

Το έσωσε στο φινάλε ο Ιωνικός

Η ομάδα της Νίκαιας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κάστρο στο 90' ισοφάρισε για το τελικό 1-1 κόντρα στα Τρίκαλα

Την ήττα απέφυγε στο φινάλε της αναμέτρησης με τα Τρίκαλα ο Ιωνικός, αφού ισοφάρισε στις καθυστερήσεις για το τελικό 1-1 στο γήπεδο της Νεάπολης, την Κυριακή (24/01), για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας 2. Οι «κυανόλευκοι» ήταν καλύτεροι στα πρώτα 45 λεπτά και θα μπορούσαν να είχαν προηγηθεί, ωστόσο τα Τρίκαλα μπήκαν επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και άναοιξαν το σκορ. Έκτοτε, η ομάδα της Νίκαιας πίεσε και λύγισε τον ΑΟΤ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα, με αποτέλεσμα να έρθει το Χ.

Η πίεση έφερε αποτέλεσμα

Δυνατά μπήκε στο ματς ο Ιωνικός, που από τα πρώτα λεπτά είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την κατοχή της μπάλας στον αγωνιστικό χώρο, δίχως ωστόσο να απειλείται στο πρώτο τέταρτο η εστία του Γιακουμή. Τα Τρίκαλα ισορρόπησαν λίγο την κατάσταση και είχαν την πρώτη τους ευκαιρία στο 16’ με τον Πέλκα, ο οποίος από τη σέντρα του Παπαγεωργίου από τα δεξιά έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Αναγνωστόπουλου μέσα από την μικρή περιοχή με σουτ στην κίνηση. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η ομάδα της Νίκαιας απάντησε με χαμένο τετ-α-τετ του Μάναλη, αφού ο Γιακουμής βγήκε και απέκρουσε το σουτ του 26χρονού επιθετικού των «κυανόλευκων».

Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού συνέχισαν να έχουν την υπεροχή στο γήπεδο και να προσπαθούν για το γκολ, με το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους να ήταν εκρηκτικό για τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν τρεις καλές φάσεις για έπαιρναν κεφάλι στο σκορ. Σημαντικότερη απειλή για τον ΑΟΤ αποτέλεσε η ευκαιρία του Πλατέλλα, που σούταρε από τα αριστερά της περιοχής και είδε τον Γιακουμή να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία, στο 41’.

Τα Τρίκαλα μπήκαν επιθετικά στο δεύτερο ημίχρονο και άνοιξαν το σκορ με ένα εξαιρετικό γκολ του Σκόνδρα, ο οποίος υποδέχτηκε ωραία την πάσα του Σταματή και με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ από τα αριστερά της περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου για το 0-1, στο 55’. Από εκεί και έπειτα, η ομάδα της Νίκαιας πίεσε για την ισοφάριση και όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε ακόμη πιο πολύ στο μισό γήπεδο.

Στα τελευταία λεπτά και συγκεκριμένα από το 80’ και μετά, τα Τρίκαλα προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν το υπέρ τους 0-1, αλλά η μαζική πολιορκία του Ιωνικού τελικά λύγισε την ομάδα της Θεσσαλίας στο φινάλε. Ο Πλατέλλας ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον νεοεισελθόντα Κεχαγιά και ο διαιτητής Ανδριανός υπέδειξε παράβαση πέναλτι στο 89’. Ο Κάστρο ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία του Γκαρά για την ισοφάριση σε 1-1 στο 90’.

Στα υπολειπόμενα λεπτά του αγώνα δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό, έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς.

Ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Ανδριανός (Αχαΐας), με βοηθούς τους Νιδριώτη (Αθηνών) και Αρμακόλα (Κυκλάδων). Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Κάτοικος (Αθηνών).

Κίτρινες: 25' Πλατέλλας - 33' Πιαστόπουλος

ΙΩΝΙΚΟΣ (Δημήτρης Σπανός): Αναγνωστόπουλος, Μουστάκης, Κύργιας, Φουρλάνος, Αμπούντ-Ομάρ, Κόρμπος (69’ Κουϊρουκίδης), Γκοτσούλιας, Ρόλε (60’ Μπρίτο), Πλατέλλας, Μάναλης (60’ Μάναλης), Κάστρο.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Απόστολος Χαραλαμπίδης): Γιακουμής (79’ Γκαράς), Ντιαλόσι, Σουλιώτης, Πιαστόπουλος, Νιάρος, Ριζογιάννης, Παπαγεωργίου, Πέλκας (71’ Κεχαγίας), Νατέρ (46’ Ευθυμίου), Σκόνδρας (86’ Ζώγκος), Σταματής (86’ Αλμπάνης). 

-ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Μοιραστείτε το: