19/04/2024
Europa League | Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020 - 21:54

Τουλάχιστον απέφυγε την ήττα στο «αντίο» του ο ΠΑΟΚ

Οι «ασπρόμαυροι» έμειναν στο 0-0 με τη Γρανάδα στην Τούμπα στο τελευταίο τους ματς στο Γιουρόπα Λιγκ * Καλύτεροι οι Ισπανοί στο α' ημίχρονο * Είχαν δοκάρι οι Θεσσαλονικείς και πήγαν να «κλέψουν» τη νίκη στο φινάλε

Έβγαλε την υποχρέωση με «λευκή» ισοπαλία... Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το βράδυ της Πέμπτης (10/12) τη φετινή του ευρωπαϊκή παρουσία μένοντας στο 0-0 με τη Γρανάδα στην Τούμπα και τερματίζοντας στην 3η θέση του 5ου ομίλου του Γιουρόπα Λιγκ με 6 βαθμούς.

Ο Πάμπλο Γκαρσία, από τη στιγμή που δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον για την ομάδα του το παιχνίδι κι ενώ επίκειται το ντέρμπι με τον Άρη, έκανε το αναμενόμενο ροτέισον, κάτι πάντως που ίσχυσε και για τους Ισπανούς, οι οποίοι ήταν σαφώς ανώτεροι στο καλό τους α' ημίχρονο, χωρίς να μπορέσουν να σκοράρουν.

Στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλονικείς βελτιώθηκαν και στα τελευταία λεπτά θα μπορούσαν να «κλέψουν» τη νίκη στο 200ό τους ευρωπαϊκό παιχνίδι (πρωτοέπαιξαν το 1965), διατηρώντας παράλληλα και το εντός έδρας αήττητο στους αγώνες τους με ισπανικές ομάδες.

Ο Μουργκ ήταν ο καλύτερος των «ασπρόμαυρων», με Κρέσπο και Ίνγκασον να ξεχωρίζουν επίσης κι ενώ θα πρέπει να γίνει αναφορά και στη χρησιμοποίηση του Κούτσια, που μην έχοντας κλείσει ακόμα τα 17 του χρόνια έγινε ο νεότερος παίκτης στην ιστορία του ΠΑΟΚ που έπαιξε σε ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Από πλευράς Ιβήρων, που προκρίθηκαν τελικά ως δεύτεροι από το γκρουπ και πίσω από την Αϊντχόφεν, διακρίθηκαν οι Μολίνα, Μίγια και Ματσίς. 

Μπορούσε και τη νίκη στο τέλος...

Η Γρανάδα είχε περισσότερη διάθεση στο πρώτο 45λεπτο, ήλεγξε το παιχνίδι από την αρχή και στο μεγαλύτερο μέρος έπαιζε σχεδόν στο μισό γήπεδο τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ωστόσο, κόντρα στη ροή του ματς οι γηπεδούχοι άγγιξαν το 1-0 στο 44' με το δοκάρι του Βαρέλα, για να γίνει πιο συμπαθητική η εμφάνιση των παικτών του Γκαρσία στο β' ημίχρονο.

Πίεσε πιο ψηλά ο ΠΑΟΚ, προσπάθησε κυρίως με στημένες φάσεις να φανεί απειλητικός και με την είσοδο του Σβιντέρσκι στο τελευταίο δεκάλεπτο είχε και δύο πολύ καλές ευκαιρίες, ώστε να πάρει τη νίκη γοήτρου, που θα ήταν βέβαια σημαντική και για τη δική του βαθμολογία στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Εντέλει, το 0-0 δεν άλλαξε μέχρι το σφύριγμα της λήξης και οι «ασπρόμαυροι», που τουλάχιστον έδωσαν έναν βαθμό στην Ελλάδα, στρέφουν όλη τους την προσοχή σε πρωτάθλημα και Κύπελλο Ελλάδας.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Σκωτσέζος Μπίτον με βοηθούς τους συμπατριώτες του ΜακΦάρλαν και Μέλβανι.

Κίτρινες: 34' Εσίτι, 74' Τσόλακ, 90'+1 Κρέσπο, 90'+1 Ντάγκλας Αουγκούστο - 86' Χερμάν, 86' Πέρεθ, 90'+1 Σουάρες.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Λύρατζης (63' Ουαγκέ), Κρέσπο, Ίνγκασον, Βαρέλα, Εσίτι (63' Ντάγκλας Αουγκούστο), Ελ Καντουρί, Μουργκ, Κούτσιας (46' Τσιγγάρας), Τζόλης (46' Α. Ζίβκοβιτς), Τσόλακ (81' Σβιντέρσκι).

ΓΡΑΝΑΔΑ (Nτιέγκο Μαρτίνεθ): Ααρόν, Φουλκιέ, Κένεντι (67' Σουάρες), Πέρες, Σάντσεθ (67' Νέβα), Χερμάν, Μίγια (76' Γκοναλόν), Μπράις (85' Σολδάδο), Σόρο (76' Ματσίς), Πουέρτας, Μολίνα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μοιραστείτε το: