25/01/2022
ΓΓΑ | Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021 - 18:29

Το υφυπουργείο Αθλητισμού μιλά για «κατάσταση ανωμαλίας» στην ΕΠΟ και για ανακοίνωση… αυτογκόλ

Ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση, δια του πολιτικού προϊστάμενου των σπορ, επιταχύνει για την επιβολή διοικούσας επιτροπής στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία * Επαφές με ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είχε την Παρασκευή ο Αυγενάκης

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Δεν χοντραίνει απλά η κόντρα, αλλά γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρος ο στόχος… Το υφυπουργείο Αθλητισμού «σήκωσε το γάντι» και απάντησε στην σκληρή – επιθετική ανακοίνωση της ΕΠΟ. Έτσι η αντίδραση της πολιτικής ηγεσίας των σπορ δείχνει πως ήδη ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει προχωρήσει σε συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου να ρίξει τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ και σε συνεργασία με ΦΙΦΑ – ΟΥΕΦΑ να υπάρξει επιβολή διοικούσας επιτροπής στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Μόνο τυχαία δεν είναι εξάλλου η φρασεολογία στην ενημέρωση από τη ΓΓΑ την Παρασκευή (12/11) λίγες ώρες μετά την πρώτη αντίδραση από την ΕΠΟ στα όσα δήλωσε αρχικά ο Αυγενάκης για την επίθεση στο ΙΧ του δικαστή – μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που εν συνεχεία επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους» παραιτήθηκε πριν καν προλάβει να δικάσει…

Ο υφυπουργός Αθλητισμού φανερώνει ότι «φορτσάρει» για να… τελειώσει μαζί με τις υπερκείμενες διεθνείς αρχές την υφιστάμενη κατάσταση στην ΕΠΟ, ενώ από τη ΓΓΑ χαρακτηρίζεται ως «αυτογκόλ» η ανακοίνωση εναντίον του.  

 Πάντως, από τη στιγμή που έχει γίνει μια φορά εκτροπή της νόμιμης διοίκησης (επί Κοντονή στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με στόχο τότε την τάχα... εξυγίανση), υπάρχει... δεδικασμένο και γνώση για να έρθει ξανά είτε δοτή (στην πραγματικότητα) διοίκηση στην ΕΠΟ. 

Η σχετική ενημέτωση του υφυπουργείου Αθλητισμού: «Επαναλαμβανόμενες επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της FIFA και της UEFA, για την κατάσταση ανωμαλίας και όσα διαμείβονται στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία το τελευταίο διάστημα, είχε σήμερα Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου, ο Υφυπουργός Αθλητισμού.

Ο κ. Αυγενάκης, επιπλέον, είχε συνεχείς επικοινωνίες με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα και με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για την αντιεγκληματική πολιτική, Λευτέρη Οικονόμου, σχετικά με την πορεία των ενδελεχών ερευνών της υπόθεσης εκφοβισμού του Προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων -μέσω της καταστροφής του αυτοκινήτου του- και τη συνακόλουθη παραίτησή του από μέλος του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ.

Όσο για την υβριστική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, ‘‘πρόκειται για ένα ακόμα αυτογκόλ, που απλώς επιβεβαιώνει εμφατικά το κλίμα σήψης εντός της ΕΠΟ, από την οποία σπεύδουν να απομακρυνθούν, παραιτούμενοι, οι υγιείς άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Στο νοσηρό περιβάλλον θα μπει τέλος’’».

Μοιραστείτε το: