28/09/2020
Κόσμος | Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 - 15:08

Μέτωπο πυρκαγιάς 20 χιλιομέτρων σε Λεμεσό και Πάφο

Η Κύπρος φλέγεται * Απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ειδικό σχέδιο δράσης στη Μεγαλόνησο

Άσχημα νέα έρχονται από την Κύπρο, καθώς έχουν ξεσπάσει μεγάλες πυρκαγιές σε Λεμεσό και Πάφο… Το πύρινο μέτωπο να είναι σε εξέλιξη και εκτείνεται σε μήκος 20 χιλιομέτρων στις περιοχές Ορείτες, Μούσερε και Δοράς.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ: «Για την κατάσβεσή της επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης με πέραν των 30 πυροσβεστικών οχημάτων με τα πληρώματά τους, προωθητές γαιών, ενώ σε εφαρμογή τέθηκε και το Σχέδιο Ίκαρος που αφορά τις επιχειρήσεις των πτητικών μέσων.

Στην περιοχή κατευθύνονται επιπρόσθετες δυνάμεις πυρόσβεσης για να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης. Πραγματοποιήθηκε προληπτική εκκένωση στην κοινότητα της Δοράς».

Επιπρόσθετα η κυβέρνηση προέβη σε έκτακτα μέτρα… Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ενημερώνει ότι για σκοπούς προστασίας των δασών από τις πυρκαγιές, απαγορεύεται η διακίνηση ιδιωτικών οχημάτων σε όλους τους δασικούς δρόμους, από το Σάββατο 8 Αυγούστου μέχρι τη Δευτέρα 17 Αυγούστου, 2020.

Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 44, οι παραβάτες είναι ένοχοι αδικήματος και σε περίπτωση καταδίκης τους υπόκεινται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει το ένα έτος ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις 5.000 χιλιάδες ευρώ ή και στις δύο αυτές ποινές.

Μοιραστείτε το: