12/08/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 - 04:28

SL2 - FL: H εντυπωσιακή μείωση των χρεών και το ραντεβού με τηλεοπτικό πάροχο

Ακούστηκαν και ελπιδοφόρα μηνύματα από τον Λεουτσάκο για το «αύριο» της διοργανώτριας στη γ.σ. * Το a-sports.gr έχει το ρεπορτάζ

Απολογιστική ήταν η γενική συνέλευση της Ένωσης Σούπερ Λίγκα 2 - Football League την Τρίτη (7/7) και έτσι ακούστηκαν πολλά αναφορικά με την τελευταία διετία, πέρα από την καταστατική τροποποίηση της θητείας του Δ.Σ. που από διετής έγινε πλέον τετραετής.

Το εντυπωσιακότερο ήταν η μείωση των χρεών της διοργανώτριας, που από το 1,8 εκατ. ευρώ έπεσε στα 400.000 ευρώ, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος, Λεωνίδας Λεουτσάκος. Βέβαια, υπάρχουν δύο «αγκάθια», που δεν έχουν λυθεί ακόμα το ένα αφορά ένα αδιανόητο πρόστιμο που έχει βεβαιωθεί στην SL2-FL από το ΟΑΚΑ ύψους 1,2 εκατ. ευρώ και το παλιό αμαρτωλό δάνειο 2 εκατ. ευρώ στην Αγροτική Τράπεζα (και τα δύο έρχονται από το παρελθόν).

Από εκεί και πέρα, υπήρξε και ένα ευχάριστο νέο, αφού το ρεπορτάζ του a-sports.gr αναφέρει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας (την Πέμπτη 9/7 συγκεκριμένα) έχει κλειστεί συνάντηση με τηλεοπτικό πάροχο στην προοπτική νέου τηλεοπτικού συμβολαίου για τις δύο κατηγορίες της διοργανώτριας, ενώ ειπώθηκε ότι η ΕΡΤ αρχικά συζητά για πρόταση 3,5 εκατ. ευρώ, αλλά είναι ανοιχτή σε περαιτέρω διάλογο αναλόγως και με το πόσες ομάδες θα συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

Στο τηλεοπτικό κομμάτι, πάντως, τονίσθηκε ότι όλες οι ομάδες θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν προβολείς και να τους χρησιμοποιούν (πέρσι υπήρξαν φαινόμενα ομάδων που ζητούσαν επιτακτικά από τη διοργανώτρια να βρίσκει τρόπους για να μην ορίζοντα βραδινά ματς ώστε να αποφεύγονται τα επιπλέον έξοδα ηλεκτροδότησης), ενώ τα ματς θα μοιράζονται το τετραήμερο από Παρασκευή έως και Δευτέρα.

Επίσης ειπώθηκε ότι η Σούπερ Λίγκα 1 με πρόσφατη απόφαση της μπλόκαρε έσοδα 400.000 ευρώ προς τη μικρή λίγκα από ειδικό πρόγραμμα ανάπτυξης ακαδημιών, αλλά ο Λεουτσάκος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα βρεθεί λύση, καθώς ο νέος πρόεδρος της μεγάλης κατηγορίας δείχνει διάθεση να βοηθήσει και παράλληλα υπάρχει και η πίεση από την αγωγή ύψους 16 εκατ. ευρώ, που έγινε κάνει η SL2-FL στην SL1 για ποσά που δεν τις έχουν δοθεί ως ενίσχυση εδώ και σειρά ετών.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι όλες οι ομάδες της FL θα έχουν λάβει από 70.000 ευρώ η κάθε μία στο σύνολο της σεζόν, που ολοκληρώθηκε.

Μοιραστείτε το: