03/07/2020
Ελλάδα | Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020 - 23:06

Μητσοτάκης: «Από 1 Ιουλίου θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε το άνοιγμα των συνόρων» (video)

«Είναι ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να δούμε τα πράγματα διαφορετικά» ανέφερε ο πρωθυπουργός

Την καμπάνια για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού που διοργανώνεται στον κινηματογράφο «Aίγλη» του Zαππείου παρουσίασε την Πέμπτη (4/6) ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία του τόνισε ότι από την 1η Ιουλίου θα μπορέσει η χώρα να προχωρήσει σε επέκταση για το άνοιγμα των συνόρων σχεδόν σε όλες τις χώρες, αν φυσικά πάνε όλα καλά και δεν υπάρχουν δυσάρεστα.

Παράλληλα ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία το φετινό καλοκαίρι να δούμε όλοι τα πράγματα διαφορετικά και εξήρε για ακόμα μία φορά την επιτυχία της χώρας μας στην άμεση επέμβαση και τα μέτρα που πάρθηκαν για τον κορωνοϊό.

Φυσικά στις δηλώσεις του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην προστασία της δημόσιας υγείας, την ασφάλεια των επισκεπτών και των εργαζομένων στον τουρισμό κάτι που παραμένει η κύρια και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μητσοτάκη:

«Από την 1η Ιουλίου θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε το άνοιγμα των συνόρων σχεδόν σε όλες τις χώρες εφόσον δεν έχουμε δυσάρεστες εκπλήξεις. Θα έρθουν σε μια Ελλάδα που θα είναι ίδια αλλά ταυτόχρονα διαφορετική. Θα πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα τα βασικά υγειονομικά πρωτόκολλα. Η προστασία της δημόσιας υγείας, η ασφάλεια των επισκεπτών και εργαζομένων στον τουρισμό παραμένουν η πρώτη μας αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Πλεονέκτημα ότι το καλοκαίρι βρισκόμαστε έξω όπου οι ειδικοί λένε ότι οι πιθανότητες μετάδοσης μειώνονται σημαντικά.

Από την πρώτη στιγμή αποφύγαμε προβλέψεις για ύψος ύφεσης. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν σχετικά ενθαρρυντικά. Ύφεση 0,9% όταν η μέση ευρωπαϊκή είναι της τάξης του 3,8%. Η ελληνική οικονομία συνάντησε την κρίση του κορωνοϊού με μεγάλη ορμή. Το β’ τρίμηνο θα είναι πολύ δύσκολο και ελπίζουμε ότι από το γ’ τρίμηνο τα πράγματα θα πηγαίνουν καλύτερα.

Είναι ευκαιρία αυτό το καλοκαίρι να δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Το καλοκαίρι δεν είναι μια εποχή, είναι μια αντίληψη, μια ματιά στα πράγματα. Στην Ελλάδα τα καταφέραμε καλά γιατί δουλέψαμε όλοι μαζί και ακούσαμε συμβουλές ειδικών.

Η επιτυχία στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μας επιτρέπει σταδιακά να επανερχόμαστε στη νέα οικονομική κανονικότητα απελευθερώνοντας σταδιακά διάφορους κλάδους. Δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί ο σημαντικότατος κλάδος του τουρισμού, από τον οποίο η ελληνική οικονομία είναι πολλαπλώς εξαρτημένη».

Για το τηλεοπτικό σποτ διαφήμισης του ελληνικού τουρισμού τόνισε: «εύχομαι και ελπίζω το σποτ αυτό να είναι καλοτάξιδο. Η τουριστική σεζόν να πάει όσο καλύτερα γίνεται σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία».

Όπως σημείωσε: «Φέτος θα πρέπει οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας. Θα είμαστε αυστηροί στους ελέγχους σε αυτό το επίπεδο. Βρήκα πολύ ευρηματικό το σποτ. Τι τελικά είναι η Ελλάδα σε αυτόν τον κόσμο που αντιμετωπίζει αυτή την πρόκληση. Σίγουρα είναι κάτι περισσότερο από τον ήλιο και τη θάλασσα».

Μοιραστείτε το: