28/05/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 10 Απριλίου 2020 - 11:35

Χατζηδάκης: «Η Ευρώπη δεν διαλύθηκε αλλά δεν μας ενθουσίασε κιόλας»

«Η στενόμυαλη αντιμετώπιση στρέφεται και εναντίον τους γιατί χωρίς Νότο δεν υπάρχει Βορράς», σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις αποφάσεις του Eurogroup

Δεν έμεινε και ιδιαίτερα ευχαριστημένος από τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Eurogroup της Πέμπτης (9/4) ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως είπε την Παρασκευή (10/4) στον ΣΚΑΪ, «η Ευρώπη δεν διαλύθηκε αλλά δεν μας ενθουσίασε κιόλας, περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερο περίσσευμα καρδιάς. Η στενόμυαλη αντιμετώπιση στρέφεται και εναντίον τους γιατί χωρίς Νότο δεν υπάρχει Βορράς.

Σε έναν συνεταιρισμό δεν γίνεται να κερδίζεις μόνο, πρέπει και να δίνεις. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο λάθος που έκανε μια κυβέρνηση στην οικονομική πολιτική, αλλά με μια συμφορά που πλήττει εξίσου σχεδόν τους πάντες. Και δεν γίνεται να τρέχουμε πάντα πίσω από τα γεγονότα. Η πανδημία μας χτύπησε την πόρτα από τον Ιανουάριο, έχουμε φτάσει Απρίλιο και ακόμα συζητάμε».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είπε επίσης ότι θα υπάρξει πρόσθετη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πιο ελαστικά κριτήρια, «αλλά πάντα θα υπάρχουν κάποια κριτήρια γιατί αν ξεφύγουν οι τράπεζες θα πρέπει πάλι να τις χρηματοδοτήσουμε».

Το ίδιο ισχύει με τη ΔΕΗ, αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς θα χρειαστούν πάλι αυξήσεις τιμολογίων. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μαγικό τρόπο».

Τέλος, επεσήμανε ότι προωθούνται για ψήφιση τα νομοσχέδια για την απλούστευση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης και σύντομα το χωροταξικό - πολεοδομικό νομοσχέδιο.

Μοιραστείτε το: