21/10/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 9 Απριλίου 2020 - 22:40

Στήριξη στη Football League μέσω OYΕΦΑ ζήτησε ο Λεουτσάκος

Ο πρόεδρος της SL2 - FL τόνισε στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ την ανάγκη να βοηθηθεί η τρίτη επαγγελματική κατηγορία μετά το... χτύπημα από τον κορωνοϊό

Όσο πιο χαμηλά τόσο πιο μεγάλα είναι τα προβλήματα που έφερε η πανδημία και το τέλος κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας… Έτσι τόσο η Σούπερ Λίγκα 2 όσο ακόμα περισσότερο η Football League είναι αντιμέτωπες χωρίς υπερβολή με οικονομική καταστροφή. Τα δεδομένα είναι χειρότερα για τις ομάδες της τρίτης επαγγελματικής κατηγορίας, που είναι αναγκασμένες να πληρώνουν πάγια έξοδα για μεγαλύτερη χρονική περίοδο καθώς υπό φυσιολογικές συνθήκες η σεζόν θα είχε ήδη ολοκληρωθεί (υπολείπονται μόνο τρεις αγωνιστικές και δεν υπήρχαν πλέι οφ).

Έτσι στη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την Πέμπτη (9/4) ο Λεωνίδας Λεουτσάκος έθεσε επί τάπητος το όλο θέμα.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Σούπερ Λίγκας 2 - Football League επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες του a-sports.gr, την ανάγκη να στηριχθεί η τρίτη κατηγορία, αφού είναι από κάθε περίπτωση η πλέον αδικημένη.

«Υπάρχουν ασφάλιστρα σε ιδιωτική εταιρεία, πέρα από το ΙΚΑ, που δεν αναστέλλονται και πληρώνονται κανονικά, οι ομάδες από τα τηλεοπτικά τους που ήταν περιορισμένα δεν θα λάβουν τίποτα και τα έξοδα τρέχουν, ως ποδόσφαιρο συνολικά οφείλουμε να σταθούμε και να βοηθήσουμε…», φέρεται να είπε μεταξύ άλλων. Μάλιστα, ο Λεουτσάκος πρότεινε η Ομοσπονδία να κάνει τις δέουσες ενέργειες ώστε η FL να βοηθηθεί μέσω ειδικού κονδυλίου από την ΟΥΕΦΑ εξαιτίας των έκτακτων – πρωτόγνωρων συνθηκών, που έχουν διαμορφωθεί ελέω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα υπόλοιπα μέλη τη Ε.Ε., πάντως, εκ πρώτης εμφανίστηκαν θετικά στην προοπτική να μην αφεθεί στο έλεος του θεού η τρίτη κατηγορία, η οποία είναι και αυτή με τους περισσότερους Έλληνες ποδοσφαιριστές σε επαγγελματικό επίπεδο.

Μοιραστείτε το: