06/06/2020
Άλλα αθλήματα | Τρίτη 24 Μαρτίου 2020 - 09:29

Ζητούν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων και οι ΗΠΑ

Με ανοιχτή επιστολή τους προτρέπουν την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να πάρει τα απαραίτητα μέτρα…

Μετά τις αντιδράσεις από τον Καναδά και την Αυστραλία ήρθε και η σειρά των ΗΠΑ να ζητήσουν την αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο 2020 το καλοκαίρι με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού και την ανάγκη για ασφάλεια των αθλητών.

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών, μέσω δύο αξιωματούχων, της προέδρου και της εκτελεστικής της διευθύντριας, μετέφεραν την κοινή επιθυμία των Αμερικανών αθλητών για αναβολή των αγώνων…

Αναλυτικά η ανοιχτή επιστολή, αναφέρει τα ακόλουθα:

«Είμαστε ευγνώμονες στους 1.780 αθλητές της εθνικής ομάδας των ΗΠΑ που μοιράστηκαν την ειλικρινή τους φωνή με εμάς καθώς παραθέτουμε τα θέματα που σχετίζονται με τον COVID-19 και τους Αγώνες του Τόκιο και να κρατήσουμε την υπόσχεση μας να βάζουμε πρώτους τους αθλητές. Είμαστε πλέον βέβαιοι πως έχουμε ακούσει ένα ευρύ φάσμα απόψεων και κατανοούμε την ποικιλία των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. Μετανιώνουμε για το ότι δεν υπάρχει λύση για τις ανησυχίες που αντιμετωπίζουμε.

Το βασικό συμπέρασμα από αυτή την μεγάλη ανταπόκριση των αθλητών είναι πως ακόμα και αν οι προσωρινές ανησυχίες για την υγεία μπορεί να μειωθούν μέχρι το καλοκαίρι, οι τεράστιες διακοπές στο προπονητικό περιβάλλον, στους ελέγχους ντόπινγκ και στη διαδικασία της αξιολόγησης δεν μπορούν να ξεπεραστούν σε ικανοποιητικό βαθμό. Συνεπώς, είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος προς την αναβολή είναι ο πιο ελπιδοφόρος και εμείς ενθαρρύνουμε τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι Αγώνες να διεξαχθούν υπό ασφαλείς και δίκαιες συνθήκες για όλους τους συμμετέχοντες. Περιμένουμε την απάντηση και τις κατευθύνσεις της και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την Team USA σε πλήρη συνεργασία με την παγκόσμια κοινότητα».

Μοιραστείτε το: