06/06/2020
Άλλα αθλήματα | Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 - 09:40

Αποσύρονται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Καναδάς και Αυστραλία

Ξεκαθάρισαν ότι δεν θα στείλουν αθλητές αν η μεγάλη διοργάνωση γίνει κανονικά το καλοκαίρι στο Τόκιο * «Πιθανή η αναβολή», λέει ο Ιάπωνας πρωθυπουργός * Δύσκολα θα γίνει το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ

Αυξάνεται η πίεση στη ΔΟΕ εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές για αναβολή λόγω κορωνοϊού, ήρθαν και οι πρώτες επίσημες αποχωρήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Καναδάς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να στείλει αθλητές του «όχι μόνο για την υγεία των αθλητών, αλλά και για τη δημόσια υγεία. Ο κορωνοϊός και το ρίσκο της εξάπλωσής του θέτει σε κίνδυνο την ευρύτερη καναδική κοινωνία».

Η στάση του Καναδά οδηγεί προς μετάθεση τουλάχιστον, αν όχι και ματαίωση, και το Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ που είναι να γίνει στη Βικτώρια, με τη συμμετοχή και της Εθνικής μας.

Λίγο αργότερα, και η Αυστραλία ενημέρωσε τους αθλητές της να προετοιμάζονται για Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021.

Σε έκτακτη σύσκεψη το πρωί της Δευτέρας (23/3), κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να ετοιμάσει ολυμπιακή ομάδα για το καλοκαίρι και, αν οι Αγώνες γίνουν κανονικά, δεν θα συμμετάσχει.

Πάντως, και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας είναι πλέον προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο της αναβολής.

«Αν η ΔΟΕ αποφασίσει πως είναι αδύνατον να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πλήρη σύνθεση, θα πρέπει να αναβληθούν.

Είναι δύσκολο να γίνουν οι αγώνες με αυτόν τον τρόπο. Πρέπει να αποφασίσουμε την αναβολή, για να δώσουμε τη μεγαλύτερη προτεραιότητα στους αθλητές.

Παρότι η ΔΟΕ θα λάβει την τελική απόφαση, έχουμε την ίδια άποψη, πως η ακύρωση των Αγώνων δεν μπορεί να αποτελέσει επιλογή», εξήγησε ο Σίνζο Άμπε, μιλώντας στο ιαπωνικό κοινοβούλιο.

Μοιραστείτε το: