06/06/2020
Μπάσκετ | Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020 - 18:46

Τέλος στην Basket League λόγω του κορωνοϊού

Ομόφωνη απόφαση για οριστική διακοπή από τις ομάδες στην τηλεδιάσκεψη με τον ΕΣΑΚΕ * Θα πρέπει να κατατεθεί η πρόταση στον Αυγενάκη * Άγνωστο προς το παρόν αν θα υπάρξει πρωταθλητής

Πρόωρο και άδοξο τέλος προκύπτει στο πρωτάθλημα της Basket League λόγω του κορωνοϊού, όπως αποφάσισαν ομόφωνα οι ομάδες στην τηλεδιάσκεψη που είχαν τη Δευτέρα (23/3) με τον ΕΣΑΚΕ.

Με ψήφους 14-0, λοιπόν, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή, αν και βέβαια μένουν για την ώρα ανοικτά τα θέματα του πρωταθλητή και το αν θα υπάρξει τέτοιος με την ανακήρυξη του πρώτου στη βαθμολογία, του υποβιβασμού των ομάδων και των συμβολαίων των παικτών.

H απόφαση για τη διακοπή θα πρέπει να κατατεθεί με επίσημη πρόταση στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη μετά από συνεννόηση και με την ΕΟΚ, ενώ σχετικά με την καταβολή των δεδουλευμένων στους παίκτες αποφασίστηκε αυτή να αφορά τους μισθούς μέχρι τη στιγμή της διακοπής, δηλαδή το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός έθεσε θέμα τελικής κατάταξης, ενώ από πλευράς ΑΕΚ εκφράστηκε προβληματισμός σχετικά με τα συμβόλαια και το ενδεχόμενο προσφυγών από πλευράς παικτών.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανέφερε ότι όλα αυτά θα συζητηθούν εν καιρώ. 

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ: «Στις κρίσιμες στιγμές που περνάει ο πλανήτης προτεραιότητα για όλες και όλους μας είναι η προστασία της ζωής και της δημόσιας υγείας. Η προτροπή μας προς όλες και όλους που αγαπούν το μπάσκετ είναι να επιδείξουν υπεύθυνη στάση και να ακολουθούν τις εντολές των ιατρών.

Λαμβάνοντας υπ' όψιν το χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη ιστορία φαινόμενο της πανδημίας του COVID 19, η οποία από τις 13 Μαρτίου 2020 οδήγησε στην αναστολή του Πρωταθλήματος της EKO Basket League και από τις 18 Μαρτίου 2020 σε αναστολή λειτουργίας των ΚΑΕ και του ΕΣΑΚΕ, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με κατάσταση ανωτέρα βίας που απαιτεί άμεσες αποφάσεις.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ αποφάσισε ομόφωνα να εισηγηθεί την οριστική διακοπή του Πρωταθλήματος και να συνεργασθεί με την ΕΟΚ για την επίτευξη συμφωνίας προκειμένου να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Αθλητισμού αφενός να διακόψει οριστικά το Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της EKO Basket League (A1 Εθνικής Κατηγορίας) αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 λόγω ανωτέρας βίας με ειδική για αυτό νομοθετική ρύθμιση και αφετέρου να προβεί σε εξαιρετική νομοθετική ρύθμιση, που θα δίνει στον ΕΣΑΚΕ (κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων) το δικαίωμα να προβεί στην τροποποίηση της Προκήρυξης του άνω Πρωταθλήματος.

Οι ευχές, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι για όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. Ευχή μας, επίσης, είναι μετά το τέλος αυτής της δοκιμασίας να σμίξουμε ξανά όλες και όλοι στα γήπεδα του μπάσκετ προκειμένου να χαρούμε το αγαπημένο μας άθλημα. Και επιδίωξη μας αποτελεί στο νέο ραντεβού με τους φιλάθλους μας το Πρωτάθλημα μας να είναι ακόμη πιο ισχυρό».

Μοιραστείτε το: