04/06/2020
Διαιτησία | Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 - 09:28

Η ΚΕΔ καταδικάζει το… πέσιμο στο ΟΑΚΑ κατά των Πορτογάλων ρέφερι

«Έχει ενημερωθεί ήδη η Επιτροπή Διαιτησίας της ΟΥΕΦΑ», αναφέρεται χαρακτηροστικά

Τα μύρια όσα έγιναν στην ανάπαυλα του ημιτελικού ΑΕΚ - Άρης την Τετάρτη (4/3) με την έκθεση του παρατηρητή, αλλά πολύ περισσότερο τον Πορτογάλο διαιτητή, Αρτούρ Σοάρες Ντίας να «φωτογραφίζει» στο Φύλλο Αγώνα για την επίθεση στους ρέφερι τον Δημήτρη Μελισσανίδη!

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας με χαρακτηριστική καθυστέρηση και ενδεχομένως για τα… μάτια του κόσμου εξέδωσε ανακοίνωση καταδίκης το βράδυ της Παρασκευής (6/3) για τα όσα διαδραματίστηκαν στο ΟΑΚΑ 48 ώρες νωρίτερα επισημαίνοντας ότι έχει ενημερωθεί ήδη αρμοδίως και η ΟΥΕΦΑ.

Αναλυτικά η θέση της ΚΕΔ ΕΠΟ είναι η ακόλουθη: «Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΟ καταδικάζουν, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, την απαράδεκτη επίθεση κατά της ομάδας των Πορτογάλων Διαιτητών, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου του αγώνα ΑΕΚ-Άρης, την Τετάρτη 4 Μαρτίου στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Τέτοια γεγονότα δεν βλάπτουν μόνο την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου σε διεθνές επίπεδο, αλλά και επιδεινώνουν τις προσπάθειες της ΚΕΔ να προσκαλέσει και να ορίσει ξένους διαιτητές στους κρίσιμους αγώνες του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου.

Η Επιτροπή Διαιτησίας της UEFA, η οποία υποστηρίζει τις προσπάθειες της ΚΕΔ για τους ορισμούς των ξένων διαιτητών, έχει ήδη ενημερωθεί για το περιστατικό.

Η ΚΕΔ ζητά τη διερεύνηση εις βάθος του συμβάντος από την ΕΠΟ και τους αθλητικούς εισαγγελείς, καθώς και την επιβολή των ενδεδειγμένων κυρώσεων.

Η ΚΕΔ καλεί επίσης την ΕΠΟ, την Super League-1 και όλους τους συλλόγους να υιοθετήσουν αυστηρά μέτρα, οποιουδήποτε είδους, τα οποία θα προστατεύσουν τους διαιτητές σε όλους τους επόμενους αγώνες του Ελληνικού Κυπέλλου και του Super League-1».

Μοιραστείτε το: