06/04/2020
ΑΕΛ | Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 - 14:26

Κούγιας: «Προβλέπεται ακόμη και… εξαφάνιση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο»

Ξεκάθαρος ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ και γνωστός ποινικολόγος για τις συνέπειες που θα πρέπει να υπάρξουν βάσει κανονισμών για ΠΑΟΚ και Ξάνθη

Σε δεινή θέση βρίσκονται ΠΑΟΚ και Ξάνθη όσον αφορά την υπόθεση της πολυιδιοκτησίας, με τους νομικούς ελιγμούς τους να είναι ακόμα πιο επικίνδυνοι.

Ο Αλέξης Κούγιας έδωσε το παρών στην εκδίκαση της υπόθεση της Σούπερ Λίγκας 1 που αναβλήθηκε και τα όσα είπε είναι διαφωτιστικά και... επιβαρυντικά για τις δύο ΠΑΕ.

Όπως εξήγησε ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΛ και γνωστός ποινικολόγος, οι ποινές που προβλέπονται είναι τουλάχιστον ο υποβιβασμός και μπορεί να φτάσουμε ακόμα και σε «εξαφάνιση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο».

Άλλωστε, όπως τόνισε, η τροπολογία που πέρασε η κυβέρνηση, αν εφαρμοστεί, αποτελεί παρέμβαση στα καταστατικά ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ και μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε Grexit!

Συγκεκριμένα, σημείωσε: «Είναι καταστροφή για το ποδόσφαιρο, το ότι πρέπει να περιμένουμε μετά την 1η Μαρτίου, για να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Δεν μπορούμε να επικυρώσουμε τη βαθμολογία. Οι ημερομηνίες είναι πιεστικές, λόγω διεξαγωγής του Euro, καθώς οι διεθνείς παίκτες πρέπει να αποχωρήσουν. Σαν να μην έφτανε αυτό, υπάρχουν ισχυρές νομικές κυρώσεις, λόγω του τηλεοπτικού συμβολαίου της Nova, αφού υποχρεωτικά, όσο διαρκεί η διαδικασία, δεν θα έχουμε πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν ποινές, επειδή υπάρχει ανάκληση του πιστοποιητικού της Ξάνθης, η ποινή είναι υποβιβασμός. Η κύρωση θα ανατρέχει στην αρχή της ποδοσφαιρικής περιόδου, επομένως όλοι οι αγώνες της Ξάνθης θα "μηδενίσουν" ή θα πάρουν πίσω τους βαθμούς οι ομάδες.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση πολυιδιοκτησίας ΠΑΟΚ-Ξάνθης, ο υποβιβασμός είναι το ελάχιστο της ποινής, ενώ προβλέπεται ακόμη και… εξαφάνιση από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο!

Η τροπολογία είναι νόμος του κράτους και αν εφαρμοστεί παρεμβαίνει στα καταστατικά των ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ, άρα υπάρχει κίνδυνος Grexit. Σχετικά με την τροπολογία, μπαίνουμε σε επικίνδυνες ατραπούς, οι οποίες μπορεί να έχουν δυσάρεστες επιπτώσεις, στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Έχουμε το οξύμωρο, να δίνεται αναβολή, λόγω της προσφυγής στο Διοικητικό Εφετείο, όμως εξαιτίας αυτής οι δύο ομάδες κινδυνεύουν με αποβολή από το πρωτάθλημα, σύμφωνα με το Άρθρο 35 του ΚΑΠ».

 

Μοιραστείτε το: