02/07/2020
ΠΑΟΚ | Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020 - 01:49

Όλα για όλα για την αναβολή ο ΠΑΟΚ…

Με νομικά τερτίπια επιδιώκει να κερδίσει χρόνο ο «Δικέφαλος του Βορρά» για να καθυστερήσει την εκδίκαση της υπόθεσης στην Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας 1 * Το σχέδιο και τι μπορεί να συμβεί

Ο πρώτος στόχος του ΠΑΟΚ είναι να πάνε όλα όσο πιο αργά γίνεται στο ζήτημα της διαπιστωμένης πολυϊδιοκτησίας από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με την Ξάνθη (υπόθεση που ξεκίνησε από την επίσημη καταγγελία του Ολυμπιακού). Έτσι, η πρώτη «μάχη» των δικηγόρων των Θεσσαλονικέων -που μάλιστα φαίνεται πως έχει πολλές πιθανότητες να κερδηθεί-, είναι να πάρουν αναβολή από τον Αθλητικό Δικαστή της Σούπερ Λίγκας 1, που έχει προγραμματίσει να συζητήσει την υπόθεση στις 9.30 το πρωί της Δευτέρας (17/2).

Το βασικό επιχείρημα με νομική βάση είναι ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ την Παρασκευή (14/2) κατέθεσε προσφυγή στο Διοικητικό Εφετείο κατά του καταδικαστικού πορίσματος της ΕΕΑ. Μάλιστα, οι δικηγόροι του «Δικέφαλου του Βορρά» προχώρησαν στο εξής… κόλπο, έκαναν την κατάθεση της προσφυγής στις 14.30 ώστε να μην μπορέσει αυθημερόν να εξετασθεί το αίτημα της προσωρινής διαταγής. Και αυτό για να γίνει τη Δευτέρα και να έχουν… πάτημα για να μπορέσουν να πάρουν την αναβολή από την Πειθαρχική Επιτροπή της διοργανώτριας!

Ο ΠΑΟΚ με την προσφυγή του στο Διοικητικό Εφετείο στρέφεται κατά του ελληνικού Δημοσίου, αφού εκεί ανήκει η ΕΕΑ…

Εφόσον, λοιπόν, δοθεί η προσωρινή διαταγή, το θέμα θα συζητηθεί στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία θα γίνει ύστερα από ένα μήνα, ενώ όλη η διαδικασία στο Διοικητικό Εφετείο θα κρατήσει από έξι μήνες έως ένα χρόνο.

Με αυτό το νομικό τερτίπι ο ΠΑΟΚ επιδιώκει όποια ποινή κι αν του επιβληθεί στα αθλητικά δικαστήρια να μην ισχύσει τουλάχιστον αυτή τη σεζόν (ημερολογιακά η ολοκλήρωση είναι την 30η Ιουνίου).

Ωστόσο, πέρα από τις επιδιώξεις των Θεσσαλονικέων, την όποια απόφαση θα την πάρει το Μονομελές Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας 1, το οποίο συγκροτείται από τακτικό δικαστή. Το αίτημα αναβολής, του ΠΑΟΚ είναι δεδομένο, ωστόσο, αφενός η αθλητική δικαιοσύνη δεν σχετίζεται με την τακτική για να είναι απαραίτητο να περιμένει το Διοικητικό Εφετείο επί μακρόν, αφετέρου το πόρισμα της ΕΕΑ είναι ισχυρό και δεσμευτικό, λειτουργώντας επί της ουσίας ως διαπιστωτική πράξη. Αυτό είναι άσχετο με το ποια ποινή θα επιβληθεί μετά τη φωτογραφική αλλαγή του σχετικού νόμου ώστε αντί για υποβιβασμός να προβλέπεται ως ανώτατη τιμωρία η αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμούς για το ζήτημα της πολυϊδιοκτησίας.

Παράλληλα, όμως, ο Αθλητικός Δικαστής της διοργανώτρια θα λάβει υπ’ όψιν και δύο ακόμα στοιχεία: Ότι στη Σούπερ Λίγκα δεν θέλουν να υπάρχουν τέτοιου είδους εκκρεμότητες εν όψει και της διεξαγωγής των πλέι οφ, ενώ και η κατεύθυνση ΦΙΦΑ-ΟΥΕΦΑ είναι ξεκάθαρη για να ολοκληρώνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα οι ανοιχτές δικαστικές υποθέσεις στο ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, μια ολιγοήμερη αναβολή, το πολύ μίας εβδομάδας φαντάζει πολύ πιθανή, μόνο και μόνο για να μην φανεί ότι υπάρχει αρνητισμός απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αυτό, όμως, δεν έχει καμία σχέση με τον… πάγο διαρκείας επί της πειθαρχικής διαδικασίας, που θέλει – επιδιώκει η πλευρά των «ασπρόμαυρων».

Μοιραστείτε το: