31/05/2020
ΓΓΑ | Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020 - 22:40

Πόρισμα ΕΕΑ: Τεκμηριώνει τη διασύνδεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης - Σαββίδη - Καλπαζίδη…

Συντριπτικά τα στοιχεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, που διαβιβάστηκαν στον αθλητικό δικαστή της Σούπερ Λίγκας 1

Δεμένα… χειροπόδαρα έστειλε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ΠΑΟΚ και Ξάνθη στον αθλητικό δικαστή της Σούπερ Λίγκας 1 για την παράβαση του νόμου περί πολυϊδιοκτησίας. Τα στοιχεία, που προκύπτουν από το πολυσέλιδο (πέραν των 80) πόρισμα της ΕΕΑ είναι συντριπτικά και τεκμηριώνουν τη διασύνδεση ΠΑΟΚ - Ξάνθης - Ιβάν Σαββίδη - Ιωάννη Καλπαζίδη.

Ο τελευταίος προκύπτει ότι είναι το παρένθετο πρόσωπο, που επί της ουσίας χρησιμοποιήθηκε ως σύνδεσμος στον κρίκο της πολυϊδιοκτησίας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα της ΕΕΑ, που αναλύουμε: Η θυγατρική εταιρεία της RFA, η VIALAND, στην οποία εμφανίζεται στις 30/8/2018 ως ιδιοκτήτης ο Καλπαζίδης με αγορά 3.300.000 ευρώ έχει ως υπαλλήλους τη «μισή» Ξάνθη, ενώ ο πρόεδρος της ακριτικής ομάδας, Άρης Πιαλόγλου τοποθετήθηκε αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της VIALAND! Κοινώς, η σχέση Ξάνθης - VIALAND είναι ξεκάθαρη.

Και όχι μόνο… Το ίδιο καλοκαίρι (Ιούνιο – Ιούλιο 2018) ο Ο Καλπαζίδης δίνει 6.700.000 για ομόλογα του ΠΑΟΚ!

Η ΕΕΑ στο πόρισμα της επισημαίνει την ύπαρξη τόσο οικονομικών όσο και διαρθρωτικών δεσμών εξάρτησης μεταξύ των δύο εταιρειών, οι οποίοι θεμελιώνουν τη δυνατότητα άσκησης κυριαρχικής επιρροής από τη VIALAND επί της ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ!

Μάλιστα, υπάρχουν αναφορές ότι «η Εταιρεία έχει συνάψει μη ακυρώσιμη σύμβαση λειτουργικής μίσθωσης με τη συνδεδεμένη Εταιρεία VIALAND Α.Ε., που αφορά την ενοικίαση γραφείων και αθλητικών εγκαταστάσεων».

Ως προς τις δε σχέσεις Ιωάννη Καλπαζίδη - Ιβάν Σαββίδη (ο πρώτος είναι ανιψιός σε τρίτο βαθμό με το δεύτερο), τα στοιχεία του πορίσματος αναφέρουν ότι η RFA μεταβιβάστηκε την 29.12.2014 στον Ιωάννη Καλπαζίδη, ο οποίος έκτοτε είναι μοναδικός μέτοχος και τελικός δικαιούχος! Παράλληλα το πόρισμα επισημαίνει ότι ο Ιωάννης Καλπαζίδης κατά το χρόνο απόκτησης των μετοχών της RFA ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ Α.Ε. (από 25.8.2014 έως 7.10.2015) κατά το χρόνο που η Εταιρεία ήταν υπό τον έλεγχο της εταιρείας DONSKOY TABAC ISC, ανήκουσα στον όμιλο AGROCOM, συμφερόντων του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη!

Μάλιστα, στο πόρισμα της ΕΕΑ καταγράφεται ότι το τίμημα της μεταβίβασης αλλά και η πηγή των εισοδημάτων του Ιωάννη Καλπαζίδη για την απόκτηση των μετοχών της εταιρείας δεν προκύπτουν από κανένα απολύτως στοιχείο, ούτε προσκομίσθηκαν οι φορολογικές δηλώσεις των φορολογικών ετών 2015 και προηγούμενες παρά το γεγονός ότι εζητήθηκαν!

Στο πόρισμα της η ΕΕΑ μιλά επίσης για αναπάντητα ερωτηματικά ως προς το πώς βρήκε τους απαιτούμενους πόρους ο Καλπαζίδης για τους κύκλους εργασιών δεκάδων εκατομμυρίων όταν οι τζίροι ήταν ασήμαντοι. Για το πώς μεγάλωσε η RFA, ενώ γίνεται αναφορά ότι οι συναλλαγές του ήταν κυρίως με εταιρείες της οικογένειας Σαββίδη, σε πολλές εκ των οποίων ο Καλπαζίδης ήταν μέλος των Δ.Σ. τους και τέλος ότι αποδείχθηκε ο βαθμός συγγενείας με τον Ιβάν Σαββίδη και τη σύζυγο του Κυριακή από την ακροαματική διαδικασία της ΕΕΑ.

Το κουβάρι όλων αυτών και πολλών άλλων καλείται να ξεκαθαρίσει - κρίνει αρμοδίως σε πρώτο βαθμό το Πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκας 1. Να σημειωθεί ότι το πόρισμα της ΕΕΑ για το θέμα της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ - Ξάνθης (ξεκίνησε όλη η διαδικασία από καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός), κρίθηκε με ψήφους 4-1.

Μοιραστείτε το: