28/03/2020
Ελλάδα | Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 - 20:18

Τσίπρας: «Ο απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ τους έφερε πανικό διότι οι ίδιοι ποτέ δεν έκαναν...»

Νέα βέλη στη Ν.Δ. από τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης * Τι είπε για το θέμα του ονόματος

Oι διήμερες εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ολοκληρώθηκαν την Κυριακή (16/2) και εξαπέλυσε νέα πυρά προς την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ο Αλέξης Τσίπρας.

«Από τη μία είναι η δύναμη ειλικρίνειας και αλήθειας ο ΣΥΡΙΖΑ και από την άλλη η Ν.Δ. μια δύναμη του κουκουλώματος και της εξαπάτησης.

Ο απολογισμός του ΣΥΡΙΖΑ τους έχει δημιουργήσει πανικό διότι είναι κάτι που οι ίδιοι ποτέ δεν έκαναν. Ποτέ δεν μπήκαν στον κόπο να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό γιατί φτάσαμε στη χρεοκοπία, για το πάρτι των θαλασσοδανείων, το πάρτι στην υγεία ή τι έκαναν με τις τράπεζες.

Υπάρχει μια μεγάλη ποιοτική διαφορά ανάμεσα σε αυτόν που δεν φοβάται την αλήθεια και σε αυτόν που προσπαθεί να την κουκουλώσει για να επαναλάβει τα ίδια αύριο. Έφτασαν στο σημείο από τον πανικό τους να μιλούν για αντιδημοκρατική συμπεριφορά επειδή μίλησα για το κομματικό κράτος και την αναξιοκρατία, τη διαφθορά, τη διαπλοκή που παραλάβαμε για το καθεστώς ασυδοσίας που παραλάβαμε στα ΜΜΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Και πρόσθεσε: «Παράλληλα, μιλάνε με θράσος σήμερα αυτοί που έφτιαξαν το κράτος λάφυρο και χειραγώγησαν τους θεσμούς αλλά και τώρα που επανεξελέγησαν κάνουν ακριβώς τα ίδια.

Αναπαράγουν τις αιτίες που μας οδήγησαν στην κρίση με το που εξελέγησαν. Άλλαξαν τη νομοθεσία για να διορίσουν διοικητή στην ΕΥΠ χωρίς πτυχίο, μιλάνε αυτοί που με το που έσπευσαν να αλλάξουν τον ποινικο κώδικα που μόλις είχε αλλάξει για να αθωώσουν τα λευκά κολάρα. Πάει πολύ να μας κουνάνε το δάχτυλο και να μιλούν για εξωθεσμική συμπεριφορά αυτοί».

Σχετικά με το όνομα του κόμματος ο Αλ. Τσίπρας σχολίασε ότι παραδοσιακά ο πολιτικός αυτός χώρος βρίσκεται σε διαρκή κίνηση και πάντα υπήρχαν σχετικές συζητήσεις για το όνομα.

«Από τότε που συζητάγαμε για το αν θα μείνει το “Κ” στα Κομμουνιστικά κόμματα. Από Συνασπισμός γίναμε Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου, ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κλπ. Ως Συνασπισμός εκχωρήσαμε -καλώς- την εσωκομματική μας δημοκρατία για να χωρέσουν συνιστώσες. Τώρα θέλουμε να κάνουμε μια αλλαγή για να μπορούν να χωρέσουν σύντροφοι από διαφορετικούς χώρους που έρχονται μαζί μας», είπε σχετικά.

Μοιραστείτε το: