23/02/2020
Ελλάδα | Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020 - 16:24

Οργή στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων για την ανακοίνωση του Ολυμπιακού

Τη θεωρούν ρατσιστική, επειδή αποκαλεί τον Σαββίδη «Ρώσο»

Πολλές αντιδράσεις στις τάξεις των Ποντίων έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Ολυμπιακού, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «επιτρέπετε σε έναν Ρώσο να αλλοιώνει τους όρους του παιχνιδιού», αναφερόμενη στον Ιβάν Σαββίδη.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων εξέδωσε την Παρασκευή (24/1) ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «κατάπτυστη και ρατσιστική ανακοίνωσηπου προσβάλει βάναυσα τον Ιβάν Σαββίδη και στο πρόσωπό του το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού».

Μάλιστα, συγκάλεσε και έκτακτη σύσκεψη, ενώ απαιτεί τη δημόσια συγγνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την κατάπτυστη και ρατσιστική ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, μία ανακοίνωση που προσβάλει βάναυσα τον Ιβάν Σαββίδη και στο πρόσωπό του το σύνολο του ποντιακού ελληνισμού.

Η πορεία και η προσφορά του Ιβάν Σαββίδη στον Ελληνισμό είναι γνωστή σε όλους και δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο στον οποιονδήποτε να αμφισβητεί την καταγωγή του.

Άξιος συνεχιστής των προγόνων του, των Ελλήνων που κράτησαν άσβεστη τη φλόγα του Ελληνισμού στις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο Ιβάν Σαββίδης επένδυσε και συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα της κρίσης, τη στιγμή που γηγενείς επιχειρηματίες αποφάσισαν να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων απαιτεί την άμεση επανόρθωση και τη δημόσια συγγνώμη της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ρατσιστική αναφορά σε βάρος του Έλληνα ποντιακής καταγωγής Ιβάν Σαββίδη.

Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού από συγκεκριμένα κέντρα δεν μπορούν να μας αφήνουν αδιάφορους.

Για το λόγο αυτό η Ομοσπονδία μας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη σήμερα, Παρασκευή 24.1.2020 και ώρα 5.00μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου Σανταίων Θεσσαλονίκης, Μοναστηρίου 13, 7ος όροφος, με τη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. της Π.Ο.Π.Σ. και μελών Ποντιακών Σωματείων, προκειμένου να αποφασιστεί από κοινού η αντίδραση σε αυτά τα φαινόμενα ρατσισμού».

Μοιραστείτε το: