16/07/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020 - 19:03

ΕΠΟ κατά Ολυμπιακού με... κάλυψη ελέω των μηνύσεων Σ. Θεοδωρίδη

«Ο στόχος παραμένει προφανής: ή τα μέλη της Κ.Ε.Δ. και οι διαιτητές θα υποκύψουν στις πιέσεις και το μπούλινγκ, ή το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα ολοκληρωθεί», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση

Ανακοίνωση… επίθεσης προς τον Ολυμπιακό, χωρίς να τον κατονομάσει, εξέδωσε την Πέμπτη (16/1) η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με αφορμή τις νέες μηνύσεις του επίτιμου προέδρου των Πειραιωτών, Σάββα Θεοδωρίδη, κατά Περέιρα, ΚΕΔ και διαιτητών.

Η ΕΠΟ κάνει λόγο στην ανακοίνωση της για στοχοποίηση των διαιτητών, προκειμένου να πληγεί η ίδια, ενώ τονίζει ότι επιχειρείται στοιχειοθέτηση αδικημάτων που δεν υπάρχουν.

Παράλληλα, ζητάει να σταματήσει η στοχοποίηση των διαιτητών και η «πρόκληση της φίλαθλης κοινής γνώμης», όπως χαρακτηριστικά λέει, ενώ σημειώνει επίσης ότι ο στόχος αυτών των ενεργειών είναι να υποκύψουν τα μέλη της ΚΕΔ και οι διαιτητές σε πιέσεις, αλλιώς το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας 1 δεν θα ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: «Μετά τις διαδοχικές προσπάθειες κατασυκοφάντησης και κατατρομοκράτησης των διαιτητών και βοηθών διαιτητών των αγώνων της Super League 1 και της απόπειρας για αναστολή της διεξαγωγής του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου Ελλάδος, προκειμένου να πληγεί κατά κύριο λόγο η Ομοσπονδία, πληροφορούμαστε από τα Μ.Μ.Ε. ότι οι γνωστοί "ταραξίες" της κανονικότητας του χώρου προτίθενται να χρησιμοποιήσουν τη βιομηχανία υποβολής μηνύσεων, που εφηύραν εις βάρος των διαιτητών και κατά των μελών της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Αυτή τη φορά ωστόσο ξεπερνιέται κάθε όριο, αφού -βάσει των διαρροών- είναι προφανής η αναφορά σε φαιδρά επιχειρήματα, ασύστολα ψεύδη και γελοίους ισχυρισμούς, μέσω των οποίων επιχειρείται η στοιχειοθέτηση απίθανων σεναρίων και ανύπαρκτων αδικημάτων.

Για όσους δεν...τρέφονται με σανό, ο στόχος βέβαια παραμένει προφανής: ή τα μέλη της Κ.Ε.Δ. και οι διαιτητές θα υποκυψουν στις πιέσεις και το μπούλινγκ, ή το ελληνικό πρωτάθλημα δεν θα ολοκληρωθεί. Με κάθε τρόπο και πάσει θυσία... Ακόμα και αν το ελληνικό ποδόσφαιρο διασύρεται καθημερινά διεθνώς με τα καμώματά τους.

Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας επαναλαμβάνουν προς πάσα κατεύθυνση ότι η Κ. Ε. Δ. και τα μέλη της λειτουργούν σε καθεστώς ανεξαρτησίας και αυτονομίας, βάσει των οδηγιών των FIFA και UEFA, και ουδείς μπορεί να παρέμβει ή να επηρεάσει το έργο του ορισμού των διαιτητών και της αξιολόγησής τους.

Όσο κι αν κάποιοι εξαντλήσουν την εφευρετικότητά τους, όσο κι αν προσπαθήσουν να προκαλέσουν, το Παιχνίδι θα βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο και οι απαράδεκτες μέθοδοί τους θα πέφτουν στο κενό.

Ας σταματήσει, λοιπόν, η πρόκληση της φίλαθλης κοινής γνώμης και η στοχοποίηση των διαιτητών, τώρα!».

 

Μοιραστείτε το: