24/09/2020
Ελλάδα | Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019 - 10:54

Πέτσας: «Πετύχαμε το στόχο της ύψιστης πολιτικής καταδίκης των τουρκικών ενεργειών»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραχώρησε δηλώσεις σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής

Στην επίτευξη του στόχου της απόλυτης καταδίκης των τουρκικών ενεργειών στη Σύνοδο Κορυφής στάθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σε δηλώσεις που παραχώρησε το Σάββατο (14/12) στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά πέτυχε αυτά που ήθελε, την πλήρη στήριξη της Ελλάδας και της Κύπρου, την ύψιστη πολιτική καταδίκη των τουρκικών ενεργειών και την αναγνώριση ότι η συμφωνία Άγκυρας - Τρίπολης, δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα.

Πρόσθεσε δε πως «δεν πρέπει να μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο Ερντογάν κάνει σπασμωδικές κινήσεις, καθώς η πίεση που δέχεται στο εσωτερικό της χώρας του, βγαίνει με σπασμωδικές ενέργειες στο εξωτερικό».

«Εμείς είμαστε ψύχραιμοι. Ξέρουμε  ότι το δίκαιο είναι με το μέρος μας, ξέρουμε ότι έχουμε συμμάχους, ξέρουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ότι χρειαστεί για να υπερασπιστούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνάντηση που θα έχει με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου, κάνοντας λόγο για ευκαιρία της Ελλάδας να προωθήσει θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική, τις επενδύσεις, αλλά και να μιλήσει στην ομογένεια με αφορμή την ψήφο των αποδήμων.

Μοιραστείτε το: