05/08/2020
Κόσμος | Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 - 00:05

H Γερουσία των ΗΠΑ αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Αρμενίων...

Και στην Τουρκία «βράζουν», κάνοντας λόγο για ανεύθυνες και παράλογες ενέργειες

Στην επίσημη αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων προχώρησε την Πέμπτη (12/12) η Γερουσία των ΗΠΑ, σε άλλη μία κίνηση που έφερε εκνευρισμό στην Τουρκία ύστερα από τις εις βάρος της κυρώσεις που προωθούν οι Αμερικανοί.

Η απόφαση για την αναγνώριση «πέρασε» από το Σώμα με ψήφους 405-11 και ο γερουσιαστής Μενέντεζ, όντας συγκινημένος, είπε στην αρχή της ομιλίας του ότι «μόλις εγκρίναμε το ψήφισμα. Βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».

Από πλευράς Άγκυρας ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν, εξωτερίκευσε την έντονη δυσαρέσκεια της γειτονικής χώρας, γράφοντας τα εξής στο twitter: «Το νομοσχέδιο κυρώσεων που ψηφίστηκε χθες στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας και το ψήφισμα της Αρμενίας που εγκρίθηκε σήμερα στην Γερουσία θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον των διμερών μας σχέσεων.

Οι κυρώσεις και οι απειλές δεν θα μας αποτρέψουν να προστατέψουμε τα συμφέροντα της εθνικής μας ασφαλείας. Aυτά τα δύο ψηφίσματα της αμερικανικής Γερουσίας αποτελούν ανεύθυνες και παράλογες ενέργειες».

Μοιραστείτε το: