08/07/2020
Ελλάδα | Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019 - 18:14

Τζιχαντιστής εγκλωβίστηκε στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-Τουρκίας

Πρόκειται για Αμερικανό υπήκοο ο οποίος συνελήφθη κατά την επιχείρηση της Άγκυρας στη Βόρεια Συρία

Στη «νεκρή ζώνη» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, στις Καστανιές, φέρεται να έχει εγκλωβιστεί ένας ύποπτος τζιχαντιστής, σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ τη Δευτέρα (11/11).

Ο άνδρας, αμερικανικής υπηκοότητας, συνελήφθη κατά την επιχείρηση Ερντογάν στη Βόρεια Συρία και απελάθηκε από το σταθμό Pazarkule στην Αδριανούπολη, παραμένοντας τις τελευταίες ώρες στην ουδέτερη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών, καθώς οι ελληνικές Αρχές στις Καστανιές αρνήθηκαν να τον δεχθούν.

Η Τουρκία ξεκίνησε από τη Δευτέρα την έκδοση συλληφθέντων τζιχαντιστών στις χώρες προέλευσής τους, όπως είχε διαμηνύσει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού από την προηγούμενη εβδομάδα, ακόμα και αν η υπηκοότητα τους έχει ανακληθεί.

Μάλιστα, η Τουρκία μετά την απέλαση του Αμερικανού τζιχαντιστή, θα απελάσει ακόμη επτά Γερμανούς τζιχαντιστές την Πέμπτη (14/11), σύμφωνα με όσα δήλωσε ένας εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, ενώ επίσης πρόκειται να απελάσει και 11 Γάλλους τζιχαντιστές τις επόμενες ημέρες.

Τέλος, το τηλεοπτικό δίκτυο NTV επικαλέστηκε δήλωση του Τσατακλί σύμφωνα με την οποία «τρεις ακόμη ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους που κρατούνται σε κέντρα απέλασης θα απελαθούν σήμερα (11/11)»

Μοιραστείτε το: