29/02/2020
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ | Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019 - 14:42

Αποχωρεί, αλλά εξασφαλίζει το μέλλον ο Μπύρος

Ο ισχυρός άνδρας της Δόξας Δράμας εμφανίστηκε ενωτικός στη Γ.Σ. του Ερασιτέχνη * Ανακοινώθηκε ο Χάμοντ

Εμμένει στην απόφασή του, αλλά δεν εγκαταλείπει την ομάδα στην τύχη της. Ο Γιάννης Μπύρος έδωσε το παρών στη Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη το βράδυ της Δευτέρας (16/9) και συναισθηματικά φορτισμένος ξεκαθάρισε ότι δεν αλλάζει γνώμη και αποχωρεί.

Παρόλα αυτά, τόνισε ότι η Δόξα Δράμας θα έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τη νέα σεζόν, έχοντας έτσι κι αλλιώς πάρει ήδη πιστοποιητικό συμμετοχής για τη Σούπερ Λίγκα 2, αλλά και αδειοδότηση για τη Σούπερ Λίγκα 1.

Μάλιστα, έστειλε μήνυμα ενότητας, καλώντας τον κόσμο να σταθεί δίπλα στην ομάδα.

Αναλυτικά η ενημέρωση: «Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο αμφιθέατρο του Διοκητηρίου η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, με θέμα την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ Δόξα Δράμας από τον απερχόμενο μεγαλομέτοχο Γιάννη Μπύρο στα μέλη του Γ.Σ., σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης.

Στο λόγο που έβγαλε στο βήμα, ο Γιάννης Μπύρος εξήγησε τους λόγους της απόφασής του για οριστική απεμπλοκή από τα κοινά των “Μαυραετών” μετά από μια τριετία, αναλύοντας ότι κατά το διάστημα ανάμειξής του αφήνει τη Δόξα δυο κατηγορίες ψηλότερα απ’ ότι την παρέλαβε, χωρίς χρέη, όπως διαβεβαιώνουν οι λογιστές, με δημιουργία στεγάστρου στο γήπεδο, έγκαιρο πιστοποιητικό συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ 2, αδειοδότηση για τη Σούπερ Λιγκ 1, αλλά και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη νέα σεζόν, παρότι αποχωρεί.

Ο απερχόμενος πρόεδρος επεσήμανε ότι αποχωρεί για προσωπικούς και οικονομικούς λόγους, εξασφαλίζοντας την ομαλή συνέχεια και την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, ευελπιστώντας ταυτόχρονα να προκύψει ικανό σχήμα να «τρέξει» τη Δόξα στο εξής.

Πρόεδρος της συνέλευσης ήταν ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ενώ έγιναν παρεμβολές αρκετών φιλάθλων, όπως οι Λευτέρης Σαχινίδης και Τάσος Καραγιαννίδης, που τον προέτρεπαν να παραμείνει στο τιμόνι, με τον Γιάννη Μπύρο να δηλώνει ανένδοτος και αμετακίνητος στις θέσεις του, για παραχώρηση των μετοχών στον Ερασιτέχνη, ώστε ο «θεματοφύλακας» του συλλόγου να διασφαλίσει την επόμενη μέρα.

Μεταξύ άλλων τον λόγο πήραν οι Γιάννης Ξανθόπουλος, Αλφρέδος Πιταράκης, ενώ μίλησαν οι Βασίλης Γκαβαλιάς (πρόεδρος Ερασιτέχνη), Θωμάς Μαργαρίτης (πρώην Δήμαρχος Δράμας) και ο επικεφαλής του λογιστικού γραφείου που συνεργάζεται με την ΠΑΕ, που διαβεβαίωσε στο «σώμα» της συνέλευσης ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για όποιον θελήσει να πάρει τις μετοχές, οικονομικό ή άλλης φύσης.

Ο Γιάννης Μπύρος διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα στην ομάδα, με μεγάλη συνεισφορά στο φετινό μπάτζετ, που έχει σχεδόν εξασφαλιστεί, ενώ επανέλαβε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του πακέτου μετοχών, που θα κρατήσει κάποιο χρονικό διάστημα, παραμένει επικεφαλής των προσπαθειών, καλώντας τον κόσμο να είναι δίπλα στη Δόξα, όπως πράττει και ο ίδιος μέχρι τέλους.

Άμεσα θα ετοιμαστεί φόρμα δωρητηρίου για όσους επιθυμούν να γίνουν κάτοχοι μετοχών, με στόχο τη σταδιακή δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης.

Ως τότε, σύσσωμη η ΠΑΕ Δόξα συνεχίζει σε κανονικούς ρυθμούς τη λειτουργία της χωρίς καμία αλλαγή, προσβλέποντας στη στήριξη όλου του κόσμου για να παραμείνει δυνατή και να περάσει σε νέο καθεστώς υπό ομαλές συνθήκες».

Πήρε Γκανέζο κεντρικό χαφ

Παράλληλα, την Τρίτη (17/9) η ΠΑΕ ανακοίνωσε τη συμφωνία με τον Στέφεν Κουαμπένα Χάμοντ.

Ο Γκανέζος κεντρικός χαφ αγωνιζόταν στην Μαγιόρκα Β' και ήδη τέθηκε στη διάθεση του Κώστα Ανυφαντάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας ανακοινώνει τη συμφωνία με τον Γκανέζο, Στέφεν Κουαμπένα Χάμοντ (Stephen Kwabena Hammond).

O 23χρονος Αφρικανός κεντρικός χαφ, κλασικό «οκτάρι» box to box, αγωνιζόταν στη Μαγιόρκα Β΄ τα τελευταία χρόνια, διατελώντας συμπαίκτης με τους Γουϊνεϊ και Περέγιο, που εντάχθηκαν πρόσφατα στους “Μαυραετούς”, ενώ ακόμα θήτευσε στη Λεγανιές Β΄.

Ο Χάμοντ, που επέλεξε το νούμερο “40” για τη φανέλα, τέθηκε από σήμερα στη διάθεση του Κώστα Ανυφαντάκη, αυξάνοντας επιλογές και συναγωνισμό στη μεσαία γραμμή, με το ρόστερ πλέον να αριθμεί 26 παίκτες.

Καλωσορίζουμε τον Στέφεν στην οικογένεια της Δόξας και ευχόμαστε μια χρονιά με υγεία και επιτυχίες».

 

Μοιραστείτε το: