08/12/2019
Ελλάδα | Τρίτη 23 Ιουλίου 2019 - 23:54

Οι πρώτες κινητοποιήσεις των φοιτητών κατά της κυβέρνησης

Βγήκε στους δρόμους η νεολαία, που αντιδρά στις αλλαγές στα Πανεπιστήμια και στην εκπαίδευση γενικότερα…

Πρεμιέρα στις αντιδράσεις με ένα μαχητικό «όχι» φώναξαν χιλιάδες φοιτητές στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Τρίτης (23/7).

Η νεολαία βγήκε στους δρόμους και διαδήλωσε μαζικά, καθώς αντιδρά στο νομοσχέδιο, που ετοιμάζει να καταθέσει και να περάσει στη Βουλή η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα θέματα της Παιδείας και της πανεπιστημιακής κοινότητας γενικότερα. Εξάλλου τα βασικά σημεία των αλλαγών, ειπώθηκαν και στη διάρκεία των προγραμματικών δηλώσεων δια στόματος της νέας υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμαίως.

Κεντρικά συνθήματα ήταν το «Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο τον λαό», όπως και το «Δεν τρομοκρατούμαστε, δεν υποχωρούμε, το άσυλο με αγώνες θα υπερασπιστούμε», ενώ στη διάρκεια της πορείας από τα Προπύλαια μέχρι τη Κοινοβούλιο οι συγκεντρωμένοι φώναξαν ακόμα τα εξής: «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, έξω οι εταιρείες απ' τις σχολές», «Το σύστημα γεννάει τους εγκληματίες, όχι το άσυλο και οι ελευθερίες», «Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία, κάτω τα χέρια από τα πτυχία».

Μια ομάδα φοιτητών, πάντως, μπήκε και στο Πολυτεχνείο φωνάζοντας συνθήματα σε μια κίνηση περισσότερο συμβολική.

Να σημειωθεί ότι ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία έκανε το ΚΚΕ…

- ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Efsyn.gr

Μοιραστείτε το: