07/12/2019
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ | Τρίτη 16 Ιουλίου 2019 - 14:50

Τουτζάρης: «Να παριστάνουμε ότι παίζουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο ενώ δεν είμαστε επαγγελματίες;»

Ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη ξεκαθάρισε ότι αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα

Στον... αέρα βρίσκονται οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας 2, καθώς παραμένει η μεγάλη εκκρεμότητα των τηλεοπτικών.

Ο Γιώργος Τουτζάρης δεν μάσησε τα λόγια του, ξεκαθαρίζοντας την Τρίτη (16/7) ότι αν δεν τηρηθούν όσα έχουν συμφωνηθεί, δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσει το πρωτάθλημα.

«Να παριστάνουμε ότι παίζουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο ενώ δεν είμαστε επαγγελματίες;», είπε χαρακτηριστικά στον «Sport24 Radio 103,3».

Ο γενικός διευθυντής του Εργοτέλη υπογράμμισε ότι το κόστος για τις ομάδες, ειδικά των νησιών, είναι δυσβάσταχτο και σημείωσε ότι θα ήταν καλό να υπάρξει μια συνάντηση με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την αναδιάρθρωση και τα έσοδα των συλλόγων: «Θα ήθελα και εγώ να συμμετάσχω σε συζητήσεις για ποδοσφαιρικά θέματα αλλα αυτά είναι άγνωστα για εμάς εδώ και δύο χρόνια. Φέτος θα ήταν μία καλή ευκαιρία αλλά πλέον ασχολούμαστε μόνο με θέματα επιβίωσης. Δεν έχει γίνει τίποτα απολύτως μέχρι στιγμής. Ζούμε εδώ και έναν χρόνο και αναπνέουμε για την περίφημη αναδιάρθρωση των κατηγοριών και για τα χρήματα που θα έρχονταν από τα τηλεοπτικά. Βέβαια φαίνεται σαν να περιμένουμε μόνο από τα τηλεοπτικά ώστε να μας σώσει κάποιος μέσω αυτών. Απλά ζητάμε να συμμετάσχουμε σε ένα πρωτάθλημα που θα έχει κάποιους όρους επαγγελματισμού. Δεν έχουμε κανένα έσοδο όλα αυτά τα χρόνια. Φέτος πήραμε κοντά στα 60.000 ευρώ μικτά και πρέπει να ζήσουμε με ένα μπάτζετ το λιγότερο 800.000 – 900.000 ευρώ».

Για τα ποσά που απαιτούνται για να επιβιώσει μία ομάδα στην κατηγορία: «Οι μετακινήσεις είναι δύσκολες ειδικά για τις ομάδες από νησιά. Χρειαζόμαστε μίνιμουμ ένα εκατομμύριο ευρώ το χρόνο συνολικά. Μιλάμε με παίκτες και προπονητές για να δούμε τι θα κάνουμε, αλλά βρισκόμαστε όλοι στον "αέρα". Δεν ξέρουμε τίποτα επίσημο παρά μόνο μερικές φήμες για μειώσεις των εσόδων μας».

Για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Εφόσον δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε και αν δεν υπάρξει αυτό που είχαμε συμφωνήσει για την αναδιάρθρωση δεν υπάρχει λόγος να ξεκινήσουμε. Να παριστάνουμε ότι παίζουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο ενώ δεν είμαστε επαγγελματίες; Επιπλέον εμείς δεν έχουμε γήπεδο και πληρώνουμε για να παίζουμε. Ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη έχει επενδύσει πάνω από δύο εκατομμύρια ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια και δεν έχει πάρει τίποτα από το δημόσιο».

Για το αν έχουν μιλήσει με τον νέο υφυπουργο Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη: «Θα ήταν άκομψο να μιλήσουμε μόνο εμείς ως Εργοτέλης με το υφυπουργό κ. Αυγενάκη. Αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να μας καλέσει όλους ώστε να του πούμε τι γίνεται και να βρεθεί μία λύση».

 

Μοιραστείτε το: