13/07/2020
Ελλάδα | Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 - 22:51

Κυριάκος Μητσοτάκης από ΕΥΠ και ΓΓΕ μέχρι ΕΡΤ και τηλεοπτικά ποδοσφαίρου!

Ο πρωθυπουργός θα αποφασίσει τόσο για το συμφωνημένο τηλεοπτικό συμβόλαιο της Σούπερ Λίγκας 2 όσο και για τις προσφορές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Σοβαρές ειδήσεις προέκυψαν από το πρώτο Προεδρικό Διάταγμα, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την Τρίτη (9/7/2019), μετά δηλαδή την ανάληψη της εξουσίας από τη Νέα Δημοκρατία.

Και τα σημαντικά αφορούν την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία περνά εξ ολοκλήρου στον πρωθυπουργό (μέχρι τώρα ήταν στο φάσμα των αρμοδιοτήτων του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής) όπως και η εποπτεία μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όλων των κρατικών ραδιοτηλεοπτικών Μέσων (ΕΡΤ, ΑΠΕ)!

Ένας πρωτοφανής συγκεντρωτισμός, που αν μη τι άλλο θυμίζει… ολίγον μοναρχία από πλευράς Κυριάκου Μητσοτάκη! Tα... πάντα όλα, πιο λαϊκά...

Και για του λόγου το αληθές τα επίμαχα σημεία του ΦΕΚ της 8ης Ιουλίου 2019 αρ. φύλλου 119 είναι το άρθρο 5 παράγραφος 1,2,3.

Εκεί ρητώς αναφέρεται ότι στον πρωθυπουργό μεταφέρεται, ως σύνολο αρμοδιοτήτων, θέσεων, και προσωπικού η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και ότι απευθείας στον πρωθυπουργό περνά η εποπτεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης, που έχει την ευθύνη τόσο της κρατικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, όσο και του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων και το Εθνικό Τυπογραφείο.

Μοιραία, λοιπόν, αυτή η εξέλιξη καθιστά τον Κυριάκο Μητσοτάκη το μόνο αρμόδιο να αποφασίσει και τι θα γίνει εν τέλει με τα τηλεοπτικά της ΕΡΤ ως προς το ποδόσφαιρο. Δηλαδή τόσο με το αν θα τηρηθούν τα συμφωνημένα και με προσύμφωνο από πέρσι ως προς το συμβόλαιο για τις μεταδόσεις της νεοσύστατης Σούπερ Λίγκας 2, όσο και με τις προσφορές της ΕΡΤ για να πάρουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και ΟΦΗ.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην πλέον πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την προτελευταία ημέρα πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, μετά από σύσκεψη κορυφής είχε εγκρίνει τα χρήματα για τα τηλεοπτικά της δεύτερης κατηγορίας, ενώ παράλληλα έδινε το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι συμβάσεις με τους δύο «Δικεφάλους» και τους Κρητικούς!

Μοιραστείτε το: