08/12/2019
Μπάσκετ | Τρίτη 9 Ιουλίου 2019 - 20:49

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 μπάσκετ

Η Ένωση των ιδιοκτητών απέφυγε να σημειώσει ότι ο Λαύριο παραμένει, παρότι είχε πέσει από την Α1

Οι μεγάλες και… ένδοξες στιγμές του ελληνικού μπάσκετ συνεχίζονται. Ο ΕΣΑΚΕ το απόγευμα της Τρίτης (9/7) ανακοίνωσε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού στην Α2 μπάσκετ, μια απόφαση που είχε παρθεί λίγο νωρίτερα. Το εκπληκτικό της υπόθεσης είναι ότι η Ένωση Ιδιοκτητών «έριξε» και τον Κολοσσό, ο οποίος είναι γνωστό ότι τα έχει βρει με τον Χολαργό και θα παραμείνει στην κατηγορία.

Παράλληλα στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται πουθενά το Λαύριο, το οποίο κράτησαν στην Α1, παρότι έχει υποβιβαστεί μετά την απόφαση του Παναθηναϊκού να μην αγωνιστεί στο παιχνίδι με την Κύμη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, για το γεγονός ότι άλλαξε ο διαιτητής (Αναστόπουλος) του αγώνα Ολυμπιακός-Προμηθέας.

Δηλαδή, επί της ουσίας αποφάσισαν οι ιθύνοντες του ΕΣΑΚΕ να πέσει μόνο ο Ολυμπιακός στην Α2. Προφανώς και είναι μια ανακοίνωση σταθμός για το ελληνικό μπάσκετ, μετά τη χάρη που γίνεται στο Λαύριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ στην σημερινή (9/7) συνεδρίαση του:

* Επικύρωσε την τελική κατάταξη της BetshopBasketLeague της σεζόν 2018-19.

* Αποφάσισε σε συνέχεια και εκτέλεση της υπ΄ αριθ. 102/23-5-2019 απόφασης του ΜΔΟ, η οποία κατέστη τελεσίδικη δια της υπ΄αριθ. 66/28-6-2019 απόφασης του ΑΣΕΑΔ, ότι υποβιβάζονται οι ομάδες που κατέλαβαν την 13η και 14η θέση της τελικής βαθμολογικής κατάταξης του Πρωταθλήματος Α1 Εθνικής Κατηγορίας Καλαθοσφαίρισης Ανδρών αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, δηλαδή οι ΚΑΕ Κολοσσός Ρόδου και Ολυμπιακός.

Επίσης στην διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε το πλαίσιο στόχων για την επόμενη διετία (2019-2021) εν όψει των αποφάσεων που θα ληφθούν στην Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου στις 23 Ιουλίου.

Στις δύο εβδομάδες που μεσολαβούν θα εξειδικευτούν μετά και τις παρατηρήσεις των ΚΑΕ οι στόχοι και οι αποφάσεις υλοποίησης τους ώστε να διαμορφωθεί η βέλτιστη στρατηγική που θα επαναφέρει την σταθερότητα, την κανονικότητα, την οργανωτική αναδιάρθρωση, την οικονομική εξυγίανση και την αγωνιστική ανάπτυξη για τις επόμενες δύο σεζόν».

 

Μοιραστείτε το: