13/12/2019
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 - 15:33

Το Μουσείο της Ακρόπολης γίνεται 10 ετών και το γιορτάζει

Ελεύθερη είσοδος, συναυλία και ξεχωριστές εκθέσεις

Αποτελεί πόλο έλξης για ξένους, αλλά και Έλληνες και του αξίζει. Το Μουσείο της Ακρόπολης έχει τα... γενέθλιά του και θα το γιορτάσει με το κοινό.

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου συμπληρώνονται δέκα χρόνια από την ημέρα που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του και έχουν προγραμματιστεί όμορφες εκδηλώσεις, με την είσοδο να είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η... γιορτή θα ξεκινήσει από την Τετάρτη (19/6) στις 21.00, καθώς οι επισκέπτες του Μουσείου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν στον προαύλιο χώρο μια μοναδική ορχηστρική συναυλία υπό τη διεύθυνση του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου με οκταμελή ορχήστρα από διακεκριμένους Έλληνες σολίστ.

Θα ακουστούν γνωστά μουσικά έργα του ιδίου, καθώς και των Μίκη Θεοδωράκη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μάρκου Βαμβακάρη και Μάνου Χατζηδάκη.

Την συγκεκριμένη βραδιά το Μουσείο θα λειτουργήσει με εκτεταμένο ωράριο από τις 8 μ.μ. έως τις 12 τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο τις συγκεκριμένες ώρες.

Ανήμερα των γενεθλίων την Πέμπτη, η είσοδος στους εκθεσιακούς χώρους της μόνιμης συλλογής θα είναι ελεύθερη για το κοινό από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Επίσης από την Παρασκευή (21/6) η ανασκαφή κάτω από το Μουσείο θα είναι επισκέψιμη για το κοινό με το εισιτήριο γενικής εισόδου.

Πρόκειται για ανασκαμμένη έκταση 4.000 τ.μ. με σπίτια, εργαστήρια, λουτρά και δρόμους μιας αρχαίας αθηναϊκής γειτονιάς με διάρκεια ζωής από τα κλασσικά έως τα βυζαντινά χρόνια, σε επάλληλες φάσεις. Το εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό παλίμψηστο σύντομα θα εμπλουτιστεί με έκθεση των πιο αντιπροσωπευτικών κινητών ευρημάτων της ανασκαφής. Αρχιτεκτονικά ερείπια οργανώνονται σ’ ένα μοναδικό εκθεσιακό σύνολο που ρίχνει φως στην καθημερινότητα μιας αρχαίας γειτονιάς κάτω από την Ακρόπολη.

Την συγκεκριμένη μέρα οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα είναι ανοιχτοί από τις 8 π.μ. έως τις 10μ.μ.

Tέλος, με την ευκαιρία των γενεθλίων το Μουσείο Ακρόπολης παρουσιάζεται η περιοδική έκθεση «Σμίλη και μνήμη», για τη συμβολή της μαρμαροτεχνίας στην αναστήλωση των μνημείων της Ακρόπολης.

Το Μουσείο Ακρόπολης με το νέο του ξεκίνημα πριν από 10 χρόνια παρουσίασε με ποικίλους τρόπους τη στενή σχέση μεταξύ των περίφημων γλυπτών που εκθέτει και των αρχιτεκτονικών μνημείων από τα οποία προέρχονται. Για αυτό με πολλή χαρά ανέλαβε να εκθέσει στους χώρους του με νέο ύφος τη σπουδαία φωτογραφική έκθεση για το έργο των μαρμαροτεχνιτών της Ακρόπολης που έστησαν η Επιτροπή και η Υπηρεσία Συντήρησης των Μνημείων της Ακρόπολης.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων στο ισόγειο του Μουσείου με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες.

Θα φιλοξενείται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του 2019.

Μοιραστείτε το: