07/12/2019
Ελλάδα | Δευτέρα 17 Ιουνίου 2019 - 01:19

ΚΚΕ: «Επικίνδυνη πολιτική από ΣΥΡΙΖΑ για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό...»

Ο Περισσός ζητά επίσημη ενημέρωση για τους λόγους που έφεραν την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ

Ανήσυχοι είναι στο ΚΚΕ για τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και με ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής (16/6) ζήτησαν επίσημη ενημέρωση για τους λόγους που οδήγησαν στο να συγκληθεί εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ.

Από τον Περισσό, παράλληλα, κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ για άσκηση επικίνδυνης πολιτικής σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

«Το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει εκφράσει τις μεγάλες του ανησυχίες για τις εξελίξεις στην περιοχή και την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, είτε καθησύχαζαν τον ελληνικό λαό μιλώντας για “θετική ατζέντα” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις είτε εναπόθεταν το όλο ζήτημα στην παρέμβαση του αμερικανοΝΑΤΟϊκού παράγοντα. Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, μόλις πριν λίγες μέρες, σε ένα ρεσιτάλ ανευθυνότητας έκανε λόγο για “τζούφιες γεωτρήσεις” της Τουρκίας. Αυτή η αντιμετώπιση των εξελίξεων οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ακολουθεί την επικίνδυνη πολιτική που εντάσσει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό στο πλαίσιο των σφοδρών ανταγωνισμών στην περιοχή και των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών. Έχει αποδειχθεί ότι αυτή η πολιτική όχι μόνο δεν προστατεύει τα κυριαρχικά δικαιώματα, όχι μόνο τροφοδοτεί την προκλητικότητα της “συμμάχου” Τουρκίας, αλλά και οδηγεί τους λαούς σε περιπέτειες.

Το ΚΚΕ ζητά να υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τις εξελίξεις στην περιοχή που επέβαλλαν την έκτακτη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ», αναφέρετααι στην ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το: