14/12/2019
Ομάδες | Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 - 20:18

Η ΕΠΣ Χανίων ζητάει όμιλο Γ’ Εθνικής μόνο από Κρήτη

Τα δυσβάστακτα έξοδα, λόγω των ταξιδιών σε Πειραιά και Αθήνα αποτελούν ανασταλτικό παράγοντα για την βιωσιμότητα των ομάδων

Περιμένουν με αγωνία οι Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων ανά την Ελλάδα για το πώς θα διαμορφωθούν τελικά οι εθνικής κατηγορίες, μετά την αναδιάρθρωση. Για τον λόγο αυτό η ΕΠΣ Χανίων εξέδωσε ανακοίνωση την Παρασκευή (31/5) και ζητάει τη δημιουργία ενός ομίλου μόνο από ομάδες της Κρήτης.

«H Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χανίων αφουγκραζόμενη τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία της Γ΄Εθνικής και τα δυσβάστακτα έξοδα λόγω των ταξιδιών στον Πειραιά και την Αθήνα, θέτει υπόψιν σας για άλλη μια φορά το θέμα της δημιουργίας ομίλου στη Γ΄Εθνική που θα αποτελείται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από ομάδες της Κρήτης.

Είναι πάγιο αίτημα των τεσσάρων Ενώσεων της Κρήτης και των σωματείων προκειμένου να απαλλαγούν από τον οικονομικό βραχνά των ταξιδιών και απ’ ό,τι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ανάλογη είναι η θέση των Ενώσεων και των σωματείων από τον Πειραιά και την Αθήνα, που υποχρεώνονται να κάνουν κάθε χρόνο πολλές αποστολές στην Κρήτη για να αγωνιστούν με τις ομάδες του νησιού.

Η πρόταση της ΕΠΣ Χανίων είναι η δημιουργία Κρητικού ομίλου στη Γ΄Εθνική με δεκαέξι (16) ομάδες και οι κενές θέσεις που θα χρειαστεί να καλυφθούν, να προκύψουν αναλογικά από τις Ενώσεις της Κρήτης.

Ζητάμε η πρόταση της ΕΠΣ Χανίων να συμπεριληφθεί επί των έκτακτων θεμάτων που θα συζητηθούν στην τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο, η οποία συγκαλείται στις 28 Ιουνίου 2019 στην Αθήνα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΠΣ Χανίων.

Μοιραστείτε το: