26/04/2024
Ελλάδα | Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 - 01:47

Καμμένος: «Θα επιβάλλουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας...»

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. είπε ότι δεν συγχωρεί όσους βουλευτές του εξαγοράστηκαν

Η επιβολή μίας κυβέρνησης εθνικής συνεργασίας είναι ο στόχος των ΑΝ.ΕΛ., όπως ανέφερε ο Πάνος Καμμένος την Τετάρτη (22/5) στην ομιλία του στο ΣΕΦ εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής (26/5).

«Θα επιβάλλουμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας με υγιή στελέχη από όλες τις πλευρές. Δεν θα επιτρέψουμε προεκλογική περίοδο ως τον Οκτώβριο με τον Ερντογάν να απειλεί. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είναι στην πρωτοπορία και η εγγύηση της ασφάλειας του ελληνικού λαού. Για να λήξουμε τον εμφύλιο, για να επιστρέψουν τα παιδιά μας, για την Ελλάδα, για την ενότητα του έθνους, για τη φωνή της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αλλάξαμε την Ελλάδα με έργα, το ίδιο θα κάνουμε και στην Ευρώπη. Tην Κυριακή δεν εκλέγουμε κυβέρνηση, αλλά ψηφίζουμε για να ακουστεί η φωνή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι το κόμμα του θα αγωνιστεί για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την ενεργοποίηση της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας για την υπεράσπιση της κυπριακής ΑΟΖ, που είναι ευρωπαϊκή ΑΟΖ, ενώ θα δώσει «σοβαρή μάχη απέναντι στην προσπάθεια εισβολής του Ισλάμ στα Βαλκάνια».

«Ο πόλεμος εναντίον μας ξεκίνησε όταν πήραμε 12% και εκλέξαμε 31 βουλευτές. Κάποιοι δεν άντεξαν στις πιέσεις. Τους συγχωρώ. Εκείνους που δεν συγχωρώ είναι όσοι εξαγοράστηκαν», τόνισε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

«Το 5% του ελληνικού λαού μπόρεσε να κρατήσει την πατρίδα όρθια. Καταφέραμε πραγματικά αυτά που υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό. Μας έλεγαν ψεκασμένους όταν μιλούσαμε για την ενέργεια και το φυσικό αέριο, αλλά τώρα η χώρα είναι έτοιμη για εξόρυξη φυσικού αερίου αξίας 350 δισ. ευρώ, μόνο από τα νότια της Κρήτης», πρόσθεσε

Εξέφρασε επίσης την υπερηφάνεια των ΑΝ.ΕΛ., διότι «σπάσαμε τις υπουργικές καρέκλες για το εθνικό θέμα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη για αλλαγή της εθνικής θέσης του 1992 και παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας.

Τέλος, εξήγησε τη στάση των ΑΝ.ΕΛ. το καλοκαίρι του 2018, λέγοντας ότι, πέραν του ότι αριθμητικά - βάσει του συσχετισμού δυνάμεων στη Βουλή - ήταν αδύνατο να προκαλέσουν πτώση της κυβέρνησης, η κατάθεση εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας τους πρότασης για την αντισυνταγματικότητα της Συμφωνίας των Πρεσπών επέτρεψε να προσφύγουν τώρα στον ΟΗΕ και να ζητήσουν την ακύρωση της Συμφωνίας, για να θέσει και ερώτημα προς τον πρόεδρο της Ν.Δ. αν δέχεται να συμφωνήσουν για ακύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μοιραστείτε το: