22/04/2019
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ | Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018 - 17:20

Κέρδισε η Κέρκυρα: Είναι η κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα

Πρώτη σε ψήφους στον διαδικτυακό διαγωνισμό που διοργάνωσε το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κινηματογράφου

Και με τη... βούλα η καλύτερη! Η Κέρκυρα ήταν η νικήτρια του διαδικτυακού διαγωνισμού που διοργάνωσε το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Επιτροπών Κινηματογράφου όσον αφορά την κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα.

Το Hellenic Film Commission είχε υποβάλλει τη συγκεκριμένη ελληνική πρόταση, λόγω των γυρισμάτων της δημοφιλούς σειράς «The Durrells» στο νησί και δικαιώθηκε.

Την είδηση έκανε γνωστή ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς.

Η ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Η Κέρκυρα αναδείχθηκε ως η κορυφαία ευρωπαϊκή τοποθεσία για κινηματογραφικά γυρίσματα! Η χώρα μας μπήκε δυναμικά στις οπτικοακουστικές παραγωγές με τα ασυναγώνιστα τοπία της και το νέο πλαίσιο παροχής κινήτρων για την προσέλκυση παραγωγών. Τώρα ξεκινάμε...».

Η πανέμορφη Κέρκυρα βγήκε πρώτη σε ψήφους ανάμεσα σε 12 υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων η λίμνη Καρέτσα της Ιταλίας, το γραφικό Ίνσμπρουκ στην Αυστρία και το εθνικό πάρκο της Τενερίφης στην Ισπανία.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN), μέλος του οποίου είναι και το Hellenic Film Commission του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Μοιραστείτε το: