05/06/2020
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018 - 15:32

Πανηγυρική δικαίωση Ολυμπιακού για την προβοκάτσια στο Παμπελοποννησιακό!

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στους «ερυθρόλευκους» για την ένταση στις εξέδρες * Ομόφωνη η απόφαση * Κατέρρευσε η προσπάθεια... αλά καρτ αναλογικότητας * Προφανώς και πρέπει να διερευνηθεί ο ρόλος του δηλωμένου ως γιατρού αγώνα!

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Πρυτάνευσε η λογική, αποδόθηκε δικαιοσύνη, δεν πέρασε η κατασκευασμένη προσπάθεια ισοπέδωσης των πάντων…

Σας είχαμε υπογραμμίσει εξ αρχής για την υπερβολή και τις περίεργες συμπτώσεις, που θύμιζαν… στημένες καταστάσεις, αναφορικά με τα όσα συνέβησαν στο Παμπελοποννησιακό στο ματς Κυπέλλου Παναχαϊκή - Ολυμπιακός. Παράλληλα, είχαμε επισημάνει με βάση τους κανονισμούς, γιατί οι «ερυθρόλευκοι» δεν γινόταν να τιμωρηθούν με -3 στο πρωτάθλημα και ταυτόχρονα ότι η παρουσία των νομικών της ομάδας του Πειραιά στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ ήταν εξαιρετική καταγγέλλοντας προβοκάτσια!

Και η δικαίωση ήρθε, καθώς το αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο με ομόφωνη απόφασή του την Πέμπτη (15/11) απάλλαξε τον Ολυμπιακό από τις βαριές και αόριστες κατηγορίες, επιβάλλοντας του πρόστιμο 60.000 ευρώ για την ένταση στις εξέδρες του Παμπελοποννησιακού.

Πρόκειται για μια απόλυτα ορθή ετυμηγορία, που εκθέτει την Αστυνομία, για την αλόγιστη χρήση βίας και χημικών σε ένα ματς-γιορτή και παράλληλα ξεμπροστιάζει τον εμφανέστατο δόλο ορισμένων για να τιμωρηθεί -και- ο Ολυμπιακός για επεισόδια, που δεν έγιναν ποτέ, μόνο και μόνο στη «λογική» της… αλά καρτ αναλογικότητας, εξαιτίας της ορθής και προβλεπόμενης ποινής στην ΑΕΚ (με αφαίρεση τριών βαθμών και δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών) από τα έκτροπα των οπαδών της στο ντέρμπι με τους Πειραιώτες.

Οι δύο υποθέσεις είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, δεν έχουν ουδεμία σχέση (ούτε φθορές υπάρχουν ούτε τραυματισμός από επεισόδια σε περιβάλλοντα χώρο γηπέδου) και όποιος κάνει λόγο για απόφαση-σκάνδαλο τώρα, απλά δεν γνωρίζει τους κανονισμούς και αδιαφορεί για τον κίνδυνο διάλυσης του αθλήματος, αν η Πειθαρχική Επιτροπή έπεφτε στην παγίδα μιας προβοκάτσιας, η οποία εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε. Βέβαια, προφανώς και θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω πλέον και ο ρόλος του δηλωμένου ως γιατρού του αγώνα Παναχαϊκή- Ολυμπιακός πρώην ρέφερι Δημητρόπουλου!

Η μόνη πρόσφατη υπόθεση, με την οποία υπάρχουν παρόμοια στοιχεία και συμπτώσεις με αυτή των γεγονότων της Πάτρας είναι η φετινή για την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - Άρης επίσης στο Κύπελλο. Και εκεί οι «ασπρόμαυροι» κλήθηκαν να απολογηθούν με κατηγορίες, που συμπεριελάμβαναν και το περίφημο άρθρο 15 παρ. 4β του Πειθαρχικού Κώδικα, αλλά τους επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Αυτά είναι απαραίτητο να διευκρινιστούν για αποφυγή όχι μόνο παρεξηγήσεων ή παρερμηνειών, αλλά και εσκεμμένων... θορύβων προς την κοινή γνώμη για ανομία, επιλεκτική εφαρμογή του κανονισμού και εύνοιας του Ολυμπιακού στην προκειμένη περίπτωση.

Η απόφαση, που έγινε αρχικά γνωστή μέσω των δικηγόρων (όπως συμβαίνει συχνά στις υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος) και εν συνεχεία ανακοινώθηκε και από το ΕΠΟ μέσω του site της, αναφέρει τα εξής: «ΚΗΡΥΣΣΕΙ πειθαρχικά ελεγκτέα την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ για την αναφερόμενη στο σκεπτικό πράξη, κατ΄επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας. ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ χρηματική ποινή ύψους εξήντα χιλιάδων (60.000) ευρώ. για αδικήματα που προβλέπονται και τιμωρούνται πειθαρχικώς βάσει των διατάξεων των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3, 4 και 5, 13 περ.3, 15 παρ. 4 περ. β του Πειθαρχικού Κώδικα της Ε.Π.Ο., τα οποία φέρεται ότι τελέσθηκαν την 1/11/2018 στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, κατά τη διάρκεια αγώνα μεταξύ των ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ΓΕ 1981 και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος».

Μοιραστείτε το: