27/04/2024
Διοικητικά - Δικαστικά | Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018 - 16:47

Κατήγγειλε ύπαρξη προβοκάτορα στο Παμπελοποννησιακό ο Ολυμπιακός!

Αποκαλυπτικοί οι Πειραιώτες για τον ρόλο του γιατρού Δημητρόπουλου, το πού υπήρξε τραυματισμός και γιατί αν επιβληθεί -3 αυτό προβλέπεται να ισχύσει για το Κύπελλο

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Μια... στημένη ιστορία για να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός κατήγγειλε η πλευρά των «ερυθρολεύκων» στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ αναφορικά με τη δίωξη για το ματς Κυπέλλου με την Παναχαϊκή.

Η ακροαματική διαδικασία έλαβε χώρα στα γραφεία της Ομοσπονδίας το απόγευμα της Πέμπτης (8/11) και φώτισε όλα τα… περίεργα σημεία της υπόθεσης.

Οι αποκαλύψεις από πλευράς «ερυθρόλευκων» ήταν πολλές και η μεγαλύτερη όλων, το γεγονός ότι ο τραυματίας, τον οποίο επικαλέσθηκε ο δηλωμένος ως γιατρός αγώνα, ο πρώην διαιτητής Δημητρόπουλος, με ένορκη κατάθεση του ξεκαθαρίζει ότι δεν τραυματίστηκε στις εξέδρες από… επεισόδια, αλλά στα 500 μέτρα μακριά από το γήπεδο πηγαίνοντας στο αυτοκίνητο του! Κάτι, που δηλώθηκε και στον γιατρό του ματς, αλλά ο τελευταίος για τους δικού του... λόγους απέκρυψε και ενώ ο τραυματίας  ανέφερε τα ίδια και στην κατάθεσή του προς την Αστυνομία.

Εξέλιξη άκρως σημαντική, αφού έτσι καταρρίπτεται η προσπάθεια να εμφανιστεί τραυματίας από επεισόδια στο Παμπελοποννησιακό.

Το άλλο επίσης σπουδαία είναι ότι ο Ολυμπιακός παρέδωσε ένορκες καταθέσεις θεατών, εν ενεργεία αστυνομικών και κατοίκων της Πάτρας, που βρίσκονταν στην εξέδρα των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι πιστοποιούν την παρουσία ατόμου (άλλο πρόσωπο όχι ο τραυματίας εκτός γηπέδου), του οποίου το κινητό χτύπησε με τον ύμνο του Παναθηναϊκού μέσα στους Ολυμπιακούς, που ακολούθως άρχισε να βρίζει! Περιστατικό, που εν συνεχεία οδήγησε στην άνευ προηγουμένου βιαιότητας επίθεση των ΜΑΤ μέσα στον κόσμο με την αλόγιστη χρήση χημικών με το που ο «δήθεν;» οπαδός του Παναθηναϊκού πήγε προς την αστυνομία για να… προστατευτεί από μερικούς αγανακτισμένους Ολυμπιακούς, που κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του…

Σκηνικό, προβοκάτσιας, που αναδείχθηκε από τους Πειραιώτες με την εξαιρετική νομική παρουσία των δικηγόρων, Ιωάννη Χατζησαββάογλου και Λίνας Σουλούκου, που τεκμηρίωσαν με σαφήνεια όλες τις πτυχές της εν λόγω δικαστικής περιπέτειας, στην οποία μπήκε ο Ολυμπιακός από το πουθενά.

Από εκεί και πέρα, να σημειωθεί ότι ο Χατζησαββάογλου υπογράμμισε τον κίνδυνο που ελλοχεύει μια πιθανή τιμωρία του Ολυμπιακού από προβοκάτσια, αφού έτσι θα καταστραφεί το ποδόσφαιρο, ενώ η Σουλούκου τόνισε τη διαφορετικότητα των διοργανώσεων ανάμεσα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και αυτό, διότι αν υπάρξει αφαίρεση βαθμών (-3) ότι πεδίο εφαρμογής μιας τέτοιας ποινής υπάρχει μόνο στο Κύπελλο, που στην παρούσα φάση υπάρχει βαθμολογική κατάταξη.

Ο Χατζησαββάογλου αρχικά ρώτησε τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής τα εξής: «Είμαστε κατηγορούμενοι για επεισόδια τα οποία συνδέονται με βιαιοπραγία και πράξεις βίας, και τραυματισμό κάποιοι φιλάθλου. Αν κατηγορούμαστε για κάτι άλλο να μας το πείτε".

Η απάντηση του προέδρου της Επιτροπής, Ιωάννη Ασπρογέρακα ήταν πως «οι κατηγορίες έχουν ανακοινωθεί στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. Η κατηγορία υπάρχει σε δύο έγγραφα. Τόσο σε παρατηρήσεις του φύλλου αγώνα όσο και σε παρατηρήσεις του παρατηρητή και της συμπληρωματικής του έκθεσης».

Ακολούθως, ο Χατζησαββάογλου ανέφερε: «Δεν υπάρχει αναφορά και υπόνοια για επεισόδια και πως αναφορικά με το φύλλο αγώνα δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Συνεχίζοντας την αγόρευση του, ανέφερε πως o παρατηρητής έγραψε για τραυματισμό που δεν έγινε αντιληπτό από τον ίδιο και ζήτησε να μην γίνει αποδεκτή η αναφορά για τραυματία χωρίς να το έχει δει ο παρατηρητής.

Δεν έγινε αντιληπτό από τον παρατηρητή. Η παρατήρηση πρέπει να μην αναγνωριστεί ως εκ παραδρομής, μη ληφθείσα στην έκθεση. Πού τραυματίστηκε αυτός ο φίλαθλος, από ποιους και υπό ποιες συνθήκες; Αυτή η αναφορά δεν έχει καμία σχέση με επεισόδια που συνδέονται με βιαιοπραγίες. Δεν έπρεπε να ληφθεί υπόψη σας.

Δεν το παρατήρησε ο ίδιος, επομένως πώς το έγραψε ο παρατηρητής; Αυτός ο άνθρωπος είπε ότι πήγε στο αμάξι του να πάρει ντεπόν. Στα 500 μέτρα από το γήπεδο. Είδε αίμα και επέστρεψε στο γήπεδο για να νιώσει ασφαλής.

Μας είπε ότι όταν πήγε στο γήπεδο για τις πρώτες βοήθειες, είπα στον γιατρό τι έγινε, ότι είχε καταθέσει. Ο γιατρός γνώριζε τι είχε γίνει και βγήκε και έκανε άλλες δηλώσεις... Όταν τον ρωτούσαν τον γιατρό που έγινε το επεισόδιο, μάσαγε τα λόγια του.

Δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή η αναφορά, είναι αόριστη και ημιτελής. Με βάση όλα αυτά, δεν υπάρχει καμία αναφορά για επεισόδια που σχετίζονται με βιαιοπραγία κατά προσώπων».

Στη συνέχεια ο Χατζησαββάογλου τόνισε: «Την έκθεση της αστυνομίας δεν έχετε δικαίωμα βάσει ΚΑΠ να τη λάβετε υπόψιν σας… Μόνο συμπληρωματικά στις εκθέσεις του διαιτητή και του παρατηρητή μπορείτε να τη λάβετε υπόψιν σας.

Η έκθεση της αστυνομίας είναι σημαντική, αλλά κανονιστικά δεν αναφέρεται πουθενά, ώστε να μπορείτε να τη λάβετε υπόψιν. Επίσης είναι ημιτελής... Σήμερα από αυτή τη δίκη μπορεί να εξαρτηθεί το πρωτάθλημα, θέλουμε την ανοχή σας για να πούμε κάποια πράγματα.

Αυτά τα δύο έγγραφα, δηλαδή το φύλλο αγώνα και η έκθεση του παρατηρητή δεν γράφουν τίποτα... Η επιτροπή σας δεν επιτρέπεται κανονιστικά να αξιολογήσει την έκθεση της αστυνομίας.

Που γνωρίζουμε ότι δεν είναι κάποιες άσχετες πράξεις αλλά μπορεί 100 μέτρα ή 500 μέτρα μακριά από το γήπεδο. Δεν έχει συμβεί ποτέ να υπάρχει έκθεση αστυνομίας με τέσσερα έγγραφα. Ο τραυματισμός έγινε 500 μέτρα μακριά από το γήπεδο. Δεν μπορεί να το ήξερε η αστυνομία».

Θα πρέπει να υπογραμμισθεί ότι νομικοί οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν αίτηση αλλαγής της κατηγορίας, σύμφωνα με την οποία υπήρξαν μεν επεισόδια, τα οποία όμως δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες, υποστηρίζοντας ότι «αν γίνει δεκτή η έκθεση της αστυνομίας, θα γίνει κατά παράβαση», ενώ έκαναν λόγο για προβοκάτορα που βρισκόταν μέσα στη Θύρα που κάθονταν οι φίλοι των Πειραιωτών, στο κινητό του οποίου έπαιζε για αρκετή ώρα ο ύμνος του Παναθηναϊκού.

«Δεν αρκεί ότι έπαιξε ο ύμνος του Παναθηναϊκού στο κινητό του. Έβριζε τους οπαδούς με ακατανόμαστες εκφράσεις και άφησε το κινητό του να χτυπάει για να εκδιωχθεί. Να συλληφθεί, να σημειωθεί το περιστατικό στην έκθεση της αστυνομίας και τότε να τιμωρηθεί ο Ολυμπιακός", υποστήριξε η πλευρά των ερυθρολεύκων με την υποσημείωση ότι έχει στα χέρια της ένορκες καταθέσεις για το περιστατικό και πως η ίδια η Παναχαϊκή γνωστοποίησε αυτό το γεγονός!

Δεν ήταν φίλαθλος του Παναθηναϊκού σύμφωνα με εμάς, αλλά έλαβε... εντολές να παίζει ο ύμνος του Παναθηναϊκού μέσα στην εξέδρα μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Πειραιώτες.

Η Σουλούκου, από την πλευρά της είπε: «Πρωταθλήματα είναι αυτά που ορίζει η συγκεκριμένη διάταξη, όλα δηλαδή, και αυτό του Κυπέλλου Ελλάδας. Αν ο νομοθέτης ήθελε να εξαιρέσει το Κύπελλο από τα υπόλοιπα πρωταθλήματα, θα το έκανε με ρητό τρόπο… Ο Ολυμπιακός και η Παναχαϊκή συμμετέχουν μαζί στο πρωτάθλημα του Κυπέλλου».

Ουσιαστικά η δικηγόρος του Ολυμπιακού ζήτησε την εφαρμογή του άρθρου 3 του ΚΑΠ ώστε στο ενδεχόμενο αφαίρεσης βαθμών αυτό να γίνει στο Κύπελλο και όχι στη Σούπερ Λίγκα.

Η μαρτυρία του Καραπαπά

O Ολυμπιακός είχε και έναν μάρτυρα και αυτός ήταν ο διευθυντής Επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ και επιχειρησιακός υπεύθυνος, Κώστας Καραπαπάς.

«Ήταν ένα ματς γιορτή… Στην Πάτρα σε πολλές οικογένειες υπάρχουν φίλαθλοι που είναι και Ολυμπιακός και Παναχαϊκή. Στην εξέδρα των Ολυμπιακών υπήρχαν παιδιά, γυναίκες και άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, παππούδες. Ξαφνικά ένας τύπος μέσα στους Ολυμπιακούς άφησε το κινητό του να χτυπά με τον ύμνο του Παναθηναϊκού και όχι μόνο αυτό. Και ζητώ συγγνώμη από την Επιτροπή σας. Άρχισε να φωνάζει… ‘‘σας γαμ…’’ και τέτοια ως απάντηση στις αποδοκιμασίες των οπαδών του Ολυμπιακού. Εκεί 5-8 άνθρωποι έτρεξαν εναντίον του. Λίγο πριν την έξοδο, εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ. Αντί να πιάσουν τον οπαδό ή τους 2-3 που τον είχαν πάρει στο κυνήγι, έκαναν έφοδο στην εξέδρα! Είπα στον διευθυντή 'τι κάνετε;' και μου είπε 'έχεις δίκιο'... Ποτέ δεν έχω δει διμοιρία ΜΑΤ να μπαίνει σε εξέδρα και να πέφτει ξύλο, ήταν ανεξήγητη η στάση της. Μετά πήγα απέναντι και όλοι μου εξέφρασαν την απορία τους για την στάση της αστυνομίας».

Εν συνεχεία ο Καραπαπάς είπε: «Μίλησα με τον γιατρό, γιατί μίλησε στην τηλεόραση. Μου είπε ότι ήταν ο Δημητρόπουλος ο παλιός διαιτητής. Μετά μας αναζήτησε ο τραυματίας και οπαδοί του Ολυμπιακού που ήθελαν να κάνουν μηνύσεις. Ο κ. Δημητρόπουλος έφυγε κακήν κακώς και ως διαπλεκόμενος από το ποδόσφαιρο. Το κλίμα ήταν γιορτινό. Μπορείτε να δείτε σε φωτογραφίες τους 80χρονους ανθρώπους… Υπάρχουν φωτογραφίες για όλα αυτά».

Ο Ολυμπιακός πήρε προθεσμία μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (9/11) για την κατάθεση υπομνήματος και η πρωτόδικη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου.

Μοιραστείτε το: