18/07/2019
Κόσμος | Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 - 23:12

Ερντογάν: «Αν χρειαστεί, θα λάβουμε όλα τα μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο»

Προκαλεί ξανά ο Τούρκος πρόεδρος

Και οι τουρκικές προκλήσεις, αναφορικά με την υποτιθέμενη «παρενόχληση» του Barbaros από ελληνική φρεγάτα καλά κρατούν… Αυτή τη φορά ήταν σειρά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δυναμιτίσει το κλίμα.

Σε δηλώσεις του σε Τούρκους δημοσιογράφους το Σάββατο (20/10), κατά τη διάρκεια της πτήσης της επιστροφής του από την Μολδαβία, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι στην περίπτωση που κρίνει ότι χρειαστεί θα λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα στην ανατολική Μεσόγειο.

Παράλληλα, είπε ότι ενημερώθηκε για το περιστατικό με το ερευνητικό πλοίο μέσα στο αεροσκάφος από τον υπουργό Άμυνας Χουλούσι Ακάρ, από τον οποίο και ζήτησε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους.

«Όλα τα προβλήματα ξεκινούν από εδώ. Ότι οι Έλληνες οριοθετούν μόνοι τους δικές τους υποθετικές γραμμές και ενεργούν με βάση τις γραμμές που οριοθετούν η κάθε τους κίνηση είναι παραβίαση. Κατ’ εμάς οι γραμμές που έχουν οριοθετήσει δεν είναι κατάλληλες. Άλλωστε αυτός ήταν ο πραγματικός σκοπός μας, να δείξουμε ότι δεν αποδεχόμαστε αυτή την υφαλοκρηπίδα και για αυτό πήγε στην περιοχή και το πλοίο μας, το ‘Μπαρμπαρός’. Στις 05.00 το πρωί (της 18ης Οκτωβρίου) ξεκίνησε ένα ελληνικό πλοίο που βρίσκονταν στα ύδατα του Λιβάνου και με διαταγή που έλαβε περνώντας από εδώ επενέβη. Αλλά εμείς από την αρχή είχαμε στείλει μία φρεγάτα να βρίσκεται δίπλα στο ‘Μπαρμπαρός’. Κι έτσι με την επέμβασή της, οι ενέργειες του ελληνικού πλοίου έπεσαν όλες στο κενό. Εμείς θα συνεχίσουμε κανονικά τις δραστηριότητές μας εκεί», δήλωσε ο Ακάρ.

Μοιραστείτε το: